<p>&quot;Steeds meer mensen gaan inzien dat gezondheid en vitaliteit belangrijk zijn,&quot; aldus Marc Haagsma van sportschool Fitpunt. (Foto:JeLeuksteFoto) &nbsp;&nbsp;</p>

"Steeds meer mensen gaan inzien dat gezondheid en vitaliteit belangrijk zijn," aldus Marc Haagsma van sportschool Fitpunt. (Foto:JeLeuksteFoto)   

Aandacht voor elkaar: inwoners vertellen over coronatijd

De komende tijd laten we inwoners aan het woord over hoe zij de coronatijd beleven. Marc Haagsma, eigenaar van sportschool Fitpunt in Groot Driene, bijt het spits af.

Hengelo - Hoe beleef je de coronatijd tot nu toe?
“In het begin weet je niet zo goed wat je overkomt. Ik ben niet zo’n nieuwsvolger, dus toen op 16 maart de persconferentie werd gegeven, overviel het nieuws me een beetje. Het virus heeft vooral invloed op mijn onderneming. Mijn sportschool moest tot en met mei sluiten. Dat had veel impact, niet alleen op mij, maar ook op mijn medewerkers. We werden er trouwens wel inventief van. Het contact met onze leden was vanaf het begin van de crisis goed. We hielden iedereen via de mail op de hoogte, zowel met ons aanbod van online lessen als met tips om gezond en fit te blijven.”

‘’Met ingang van 1 juni werden de regels wat soepeler en mochten we in de buitenlucht sportlessen gaan geven. Een geluk bij een ongeluk is dat onze sportschool grenst aan het schoolplein van basisschool de Tulp. Ik heb direct contact opgenomen met de directrice van de school en met de gemeente met de vraag of we het schoolplein konden gebruiken. We kregen groen licht en zijn toen lessen buiten gaan geven. Van een bootcamp circuit en judolessen tot yoga in de buitenlucht.’’

Wat doe je om de maatregelen vol te houden?
“Zelf probeer ik goed fit te blijven door een gezonde leefstijl. Verder vermijd ik zoveel mogelijk drukte. Het was wel een opluchting dat per 1 juli de sportschool weer open kon. We hadden inmiddels onze mechanische ventilatie verbeterd, een reserveringssysteem in het leven geroepen, routing aangebracht en gezorgd voor desinfectiemiddel waar leden de toestellen mee schoon kunnen maken.”

“Wat mij het meest geraakt heeft zijn de onduidelijke regels vanuit Den Haag. Ik doe al van kleins af aan aan judo en in die sport wordt je opgevoed met duidelijke regels en een duidelijke structuur. Dat geeft houvast en je weet waar je aan toe bent. Wat mij betreft zijn de coronaregels te vrijblijvend, wat bij veel mensen voor verwarring zorgt.”

Zitten er ook positieve dingen aan deze coronaperiode?
“Jazeker! Steeds meer mensen gaan inzien dat gezondheid en vitaliteit heel belangrijk zijn. Niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid en gezonde voeding. En je hoeft echt niet als een topsporter te gaan leven. Af en toe een wijntje is ook ontspanning. Maar een stukje bewustwording van een gezonde leefstijl vind ik positief. En ik hoop dat wij daar als sportscholen een bijdrage aan kunnen leveren.”

De gemeente Hengelo doet mee aan de landelijke campagne Aandacht voor Elkaar: aandachtvoorelkaar.nl. Daarom plaatsen we de komende tijd interviews met inwoners die vertellen wat hen heeft geraakt in deze coronatijd.

aandachtvoorelkaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding