<p>Een &#39;wijndokter&#39; laat een bezoeker wijn proeven door middel van een pipetje. (Foto: Robert Hoetink)&nbsp;</p>

Een 'wijndokter' laat een bezoeker wijn proeven door middel van een pipetje. (Foto: Robert Hoetink) 

Wijnteststraat: 'veel positieve reacties'

“Met de wijn-snelteststraat willen we mensen van dienst zijn”, vertelt Bart Vunderink van BergoVino. “Door deze tweede lockdown werden we gedwongen om weer achter de tekentafel te gaan zitten. Het is een klap als op hotels na alle horeca weer dicht moet. Je kan dan wel gaan mopperen, maar we hebben ervoor gekozen om een positieve draai aan deze situatie te geven.”

(door Jolien van Gaalen|)

HENGELO – “Tijdens de eerste lockdown hebben we BergoVino opgericht als onderdeel van Berghorst Dranken om te focussen op particuliere wijnliefhebbers. Dit hebben we gedaan in samenwerking met horeca waar we normaal gesproken aan leveren. Zij fungeren als ambassadeur. Dat de horeca weer de deuren moet sluiten is een behoorlijke aderlating. Daarom hebben we besloten om iets nieuws te bedenken. Dan komt snel de drive thru om de hoek kijken en uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij de wijn-snelteststraat. Het is een ludieke knipoog naar de coronateststraten.”

De drive thru wijn-snelteststraat is bij het magazijn aan de Wegtersweg, de ingang is tegenover het Milieupark. “Bezoekers worden welkom geheten door twee vinologen, die als wijndokters in een wit pak de ontvangst en triage doen. Zij stellen bijvoorbeeld vragen over hun favoriete wijn, wit of rood en of het voor bij een bepaald gerecht is. Vervolgens geven we hen advies. De wijn kan contactloos afgerekend worden. Aan het eind zetten we de wijn in de kofferbak en kunnen mensen de teststraat verlaten. Zo hebben zij wijn in huis, zonder dat ze met dozen hoeven te slepen. Dat is het gemak van de drive thru.”

Selectie maken

Vooralsnog kunnen mensen nu nog twee weekenden bij de wijn- snelteststraat terecht. “In eerste instantie blijven we dit doen zolang de horecasluiting van kracht is. Maar mocht dat verlengd worden gaan we langer door. Per keer maken wij een selectie uit totaal van 300 wijnen, dus dat is wel nodig. Het assortiment wordt telkens een paar dagen van tevoren bekendgemaakt via de website. We lichten er ongeveer twaalf uit, daar wordt dan een speciale actie aan gekoppeld. Zo kunnen mensen kijken wat het beste bij hen past en één of meerdere keren naar de teststraat komen. Hiermee hopen we ook een snelle doorloop te realiseren en opstoppingen te voorkomen.”

Steun voor horeca

Er is ook iets bedacht om de horeca te ondersteunen. “Ook onze klanten hebben noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Daarom hebben wij iets bedacht om hen om een hart onder de riem te steken. Bezoekers wordt gevraagd om een vrijwillige donatie te doen. Dit verdelen wij dan onder onze horecaklanten.”

Geslaagd

De eerste twee dagen zijn inmiddels achter de rug. “We vinden het heel leuk om te doen. Het was een erg goed eerste weekend met echt enorm veel leuke en positieve reacties van bezoekers. De aanloop was erg goed, echt boven verwachting. Vooral op de zaterdag stond er constant een rij.”
“We hadden achttien wijnen die mensen door middel van een pipetje konden proeven. Een kleine hoeveelheid in verband met rijden natuurlijk, maar wel een leuke en verantwoorde gelegenheid om toch even te testen.”

Nog twee weekenden

Mensen kunnen nog twee weekenden bij de wijn-snelteststraat terecht. De teststraat bevindt zich aan de Wegtersweg (ingang tegenover Milieupark) in Hengelo.
Wijnliefhebbers kunnen hun smaakpapillen testen op vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Het assortiment wijnen wordt telkens een paar dagen van tevoren bekendgemaakt op de website van BergoVino.
www.bergovino.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden