Beheerder Hans Zandstra houdt de administratie bij. Hij neemt afscheid na dit jaar.
Beheerder Hans Zandstra houdt de administratie bij. Hij neemt afscheid na dit jaar.

Beheerder Hans Zandstra zwaait af

Algemeen

Het Noaberhuus bij speeltuin De Nijverheid aan de Theresiastraat in Hengelo zoekt momenteel vrijwilligers. Voor zowel het beheer als ondersteuning van de knutselmiddagen kan de organisatie uitbreiding gebruiken. Sjen van der Bijl van het Noaberhuus verwacht dat er voldoende belangstellenden zijn. “Als er meer vrijwilligers zijn, dan is het behapbaar voor iedereen”, zegt Van der Bijl. 

HENGELO - De vraag naar vrijwilligers kan niet los worden gezien van het afscheid van Hans Zandstra. De beheerder stopt er binnenkort mee. Dit zijn de laatste weken van hem als beheerder. “Hij was vijf jaar lang vrijwilliger. Dagelijks was hij beheerder van het Noaberhuus bij De Nijverheid. Elke dag was hij van half twee tot half vijf aanwezig”, zegt Van der Bijl. Maar per 31 december legt hij zijn taken neer. “Met veel betrokkenheid was hij onze vaste beheerder. Straks gaat hij samen met zijn echtgenote genieten van de vrije tijd. Dit begrijpen wij en we gunnen hem dit van harte”, aldus Van der Bijl. Maar het Noaberhuus moet een ontmoetingsplek blijven voor de wijkbewoners. Daar hoort beheer bij. Inmiddels heeft Henk Homan zich gemeld om de taken gedeeltelijk van Zandstra over te nemen. “Hij gaat het twee dagen in de week doen. Voor de overige dagen zoeken we dus nog uitbreiding. Het is belangrijk dat er toezicht is. Jong en oud, opa’s en oma’s: ik denk wel dat we vrijwilligers kunnen vinden. We hebben al een leuke groep vrijwilligers hier. Maar die willen we dus uitbreiden”, zegt Van der Bijl. Belangstellenden kunnen zich melden. “We zijn in 2017 als Noaberwijk Nijverheid begonnen met allerlei activiteiten in deze wijk. Het Naoberhuus bij deze speeltuin konden we als ontmoetingsplek gebruiken.” Er is een vaste groep gebruikers zoals de jeu de boules-club en Lol met Wol. Ook voor kinderen zijn er activiteiten. Zoals knutsel- en spelmiddagen. “Die zijn op de woensdagmiddagen in het nieuwe jaar. Dat is nieuw. Daarvoor zoeken we vrijwilligers. Vier in totaal zou mooi zijn. De eerste vrijwilliger heeft zich al gemeld.” Het begint op woensdag 18 januari van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Sjen van der Bijl: “Als Noaberwijk willen we verbindend zijn. Zo zijn er voor de Oekraïners in de wijk twee bijeenkomsten geweest en worden jaarlijks vakantiespelen georganiseerd. Ook kunnen buurtbewoners de ruimte in het Noaberhuus huren voor onder meer verjaardagen en vergaderingen. Hier wordt ook regelmatig gebruik van gemaakt.” Voor meer info: Sjen van der Bijl, 06-42606462.

‘We willen verbindend zijn’

‘Als er meer vrijwilligers zijn, dan is het behapbaar’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 7 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54