Foto: PR

Expositie ‘vlakleuruimte’ in Zaal Zuid Kunstpodium

Hengelo - Vanaf zondag 25 oktober is de expositie ‘vlakleuruimte’ te zien bij Zaal Zuid Kunstpodium in Hengelo. De expositie stelt vragen over schilderkunst, over wat een schilderij of schilderen kan zijn. Traditionele begrippen als verf, doek, kleur, compositie, het platte vlak en suggesties van ruimte door het gebruik van licht en schaduw worden door deze vragende houding opgerekt.

De kunstenaars Cindy Bakker, Jochem Rotteveel uit Rotterdam en Celia Habeler uit Den Haag laten kleur, licht en schaduw samenvallen met vlakken en ruimte. Felle kleuren en contrasten, glanzende materialen en golvende plooiingen vullen de wanden en de zaal. Met eigentijdse materialen en technieken verwijzen zij ook naar de tradities uit de schilderkunst. Die speelden met vragen over wat echt en illusie is, wat kleur met ruimte doet en hoe je een compositie maakt . Dit soort vragen worden ook nu door huidige kunstenaars gesteld, Bakker, Rotteveel en Habeler zijn hier een spannend en interessant voorbeeld van.

Educatief programma

Bij deze tentoonstelling is een educatief programma voor het basisonderwijs in Hengelo gemaakt. Een bijzonder programma dat aansluit bij de lesstof en in nauw overleg met het onderwijs tot stand komt.

De tentoonstelling is te zien t/m zondag 20 december. Zaal Zuid/Oyfo hanteert de protocollen van het RIVM aangaande covid-19.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden