Foto: GKWfotografie.nl

Expositie Stil-Staan in Waterstaatskerk geopend

Hengelo - Zuster Reinalda uit het Franciscanenklooster in Dedemsvaart opende op 18 oktober de bijzondere expositie in de Waterstaatskerk in Hengelo. Zij ging in op de titel van de expo: Stil-Staan op een manier die alleen zij onder woorden kan brengen. 

De stilte van het klooster is niet alleen de oorzaak van haar verblijf daar, ook de afwachting in die stilte, het opwachten van wat te verwachten is in de stilte bracht haar ertoe om ook bij de opening van deze expositie dat Stil-Staan in jezelf zoveel teweeg kan brengen dat je bereid bent er voor anderen te zijn.
Een tweede spreekster Nelleke Nijhuis, coach yocha en meditatie, ging inop het thema stilte.

Madelaine Mijssen speelde intermezzo’s op de piano van Satie.
Voorzitter van HeArt-Poool, Jan Noltus (links) wist de mensen in de zaal te boeien door zijn vertelkunst over de aanwezige kunstwerken en nam interview af aan de drietal kunstenaars.

Noltus is ook luid van de Kunstcommissie van de Protestantse Gemeente Hengelo waar videokunstenaar en theoloog Arent Weevers voorzitter is.
Iedereen kan de expositie tot en met 28 november bezichtigen op woensdagen van 13.30 tot 16.00 uur en vrijdagen en zaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur. Uiterard met in achtneming van de coronamaatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden