Marjon Revet aan het zingen in de studio
Marjon Revet aan het zingen in de studio (Foto: Jeffrey Revet)

Maak je eigen professionele zangopname in de MilkMark Studio

De coronacrisis heeft niet alleen nadelen. Met dank aan het virus is het nu namelijk mogelijk om een professionele zangopname van jezelf te laten maken in de MilkMark Studio in Hengelo.

Hengelo - Jeffrey en Marjon waren als muzikant altijd razend druk, waardoor er nauwelijks tijd was om nieuwe projecten te starten. Tot de coronacrisis begon. Marjon: ‘Er kwam ineens ruimte in onze agenda’s vrij doordat een heleboel optredens werden gecanceld. Op dat moment vroeg een zangleerling aan mij: “Kunnen we nu misschien professionele zangopnames gaan maken?” Ik vond het meteen een geweldig idee.’

Het plan om zangopnames te maken met alle zangleerlingen, werd al snel uitgebreid naar álle zangers en zangeressen die het leuk vinden om deze ervaring op te doen. ‘Iedereen kan bij ons terecht, zowel enthousiaste amateurs als professionele zangers,’ zegt Marjon. ‘Het is natuurlijk ontzettend tof om een opname van jezelf te hebben, zodat je je talent met de rest van de wereld kan delen, maar daarnaast is het ook heel erg leerzaam. Zingen in een studio is heel anders dan voor jezelf zingen. Je krijgt een goed beeld van hoe jouw stem voor de buitenwereld klinkt.’

inschrijven

Jeffrey en Marjon hebben een pakket samengesteld waarbij iedereen voor een vaste prijs een opname kan laten maken. Wie zich inschrijft, krijgt een instructiefilmpje en een backing track (een soort karaoke-versie van het gekozen liedje) toegestuurd. Vervolgens wordt er een opnamesessie van maximaal een uur ingepland. Jeffrey: ‘We nemen echt even de tijd voor een goede opname. De zanger of zangeres mag het liedje meerdere keren inzingen, en de beste takes combineren we tot een mooie opname.’ Bijzonder is dat dit hele project prima past binnen alle coronarichtlijnen van het RIVM. De zanger staat in een aparte ruimte te zingen en alle apparatuur wordt tussen de opnames door ontsmet.

Na de opname mag de zanger naar huis, maar is het werk nog niet klaar. Jeffrey zorgt ervoor dat de stem warm gaat klinken, dat er een mooie galm opkomt, enzovoorts. Marjon zorgt voor de nabewerking in Melodyne, waarbij kleine onzuiverheden worden weggepoetst. Dit gebeurt ook bij de liedjes die je op de radio hoort. Uiteindelijk krijgt degene die het lied heeft ingezongen zowel de bewerkte als de onbewerkte mp3 toegestuurd.

Inschrijving: 06-41438204 of jeffrey@milkmark.nl
Kosten zangopnames: 95 euro incl. BTW
Eventueel extra vocal coachings: 35 euro incl. BTW per uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden