<p>Nathalie Olde Wolbers en kok Erik Petersen van de Twentse Bierbrouwerij zijn samen met collega&#39;s druk bezig met de voorbereidingen voor de Grillmaster Drive Thru.<br>(Foto: Jolien van Gaalen)</p>

Nathalie Olde Wolbers en kok Erik Petersen van de Twentse Bierbrouwerij zijn samen met collega's druk bezig met de voorbereidingen voor de Grillmaster Drive Thru.
(Foto: Jolien van Gaalen)

Restauranthouders zoeken creatieve oplossingen

Wederom moet de horeca de deuren sluiten in de strijd tegen coronavirus. Ook voor restaurants in Hengelo is dat een harde dreun. Er heerst er begrip voor het besluit, maar het creëert ook een lastige situatie voor deze ondernemers. Desondanks blijven Nathalie Olde Wolbers van de Twentse Bierbrouwerij en Angela Altunkaynak van Grieks restaurant Delphi positief. De restaurants halen creatieve oplossingen weer van de plank en gaan aan de slag met afhaalmaaltijden en/of bezorgen.

HENGELO - “Het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft, maar voor ons is dit opnieuw een harde klap”, vertelt Nathalie Olde Wolbers, sales & event manager bij de Twentse Bierbrouwerij aan de Haaksbergerstraat 51. “Als dit nodig is om het aantal besmettingen terug te dringen, houden we ons natuurlijk aan de regels die worden voorgeschreven.”
“Inmiddels zijn we al druk bezig met creatieve oplossingen. Zo zijn we de Grillmaster Drive Thru aan het inrichten, hetzelfde concept als in het voorjaar. Dat was een succes. Bij de eerste stop kunnen mensen de bestelling doorgeven en dit vervolgens bij de tweede stop ophalen. Alles wordt vers bereid op smokers door onze grillmasters. Mensen kunnen hier in de weekenden terecht. Bier afhalen mag tot 20.00 uur, op dat tijdstip sluiten we ook de deuren van de Grillmaster Drive Thru. Voor onze sociale media gaan we filmpjes maken met onze Grillmasters waarin zij zich voorstellen en meer vertellen over gerechten. Door veel op Facebook en Instagram te posten proberen we mensen bij ons te houden.”

Samenwerking

“Verder hebben wij giftsets met diverse Twentse bieren. Daarmee kunnen mensen ons ondersteunen en thuis een eigen bierproeverij houden. In de weekenden kunnen zij dit bestellen en ophalen bij de Grillmaster Drive Thru, maar ze kunnen ook mailen of bellen om een afhaalafspraak te maken. Daarnaast verkopen wij nu cadeaubonnen die mensen als de horeca weer open mag kunnen inleveren voor een lunch, diner of borrel. Tot slot hebben wij een samenwerking met Vondelkoeken een bierkoek ontwikkeld, die ook geschikt is voor kinderen, er zit geen alcohol meer in. Een leuke lokale samenwerking dus. Deze zijn straks ook verkrijgbaar bij de Drive Thru.”

“Op deze manier proberen wij omzet te genereren en niet stil te gaan zitten. De vorige keer was de Drive Thru een groot succes. Mensen kwamen met fiets, brommer of auto, zelfs de brandweer kwam. Er zijn dus allerlei voertuigen voorbijgekomen. Op dat moment was het mooi weer, dus we hadden er een dj erbij, René Loman. De sfeer was goed. En collega’s waren blij dat ze iets konden doen, samen aan het werk konden, uiteraard op gepaste afstand. Het is goed geweest voor teambuilding, in deze tijd merk je ook dat je als team samen sterk staat.”
“Natuurlijk hopen we snel weer als vanouds te kunnen draaien. Maar ik denk dat de 1,5 meter-regel voorlopig nog wel even blijft. Toevallig hebben we pas nog een compliment gehad over hoe wij met deze situatie zijn omgegaan. Als je je aan de maatregelen houdt, kun je gewoon een gezellig avondje uit. Het is een voordeel dat wij hier voldoende ruimte hebben, met meerdere zalen, zodat we iedereen op gepaste afstand een gezellige plek kunnen bieden. Maar eerst wachten we af wat er over een maand gezegd wordt.”

Onder controle

“Voor ons is deze situatie ook heel lastig”, vertelt Angela Altunkaynak, leidinggevende bediening en dochter van de eigenaar van Grieks restaurant Delphi aan de Drienerstraat 12. “Uiteraard snap ik dat gezondheid momenteel vooropstaat en daarom heb ik begrip voor de maatregelen. Maar het is jammer dat voornamelijk de horeca hieronder moet lijden. Alles gebeurt hygiënisch en alle aanwezigen houden voldoende afstand van elkaar, ook hebben we geïnvesteerd in kuchschermen. Gasten worden geregistreerd, bij binnenkomst is er een gezondheidscheck en staat er desinfectiemiddel. Je hebt alles dus onder controle: we begeleiden gasten naar de tafel en naar de uitgang. In vergelijking met de detailhandel is het hygiënischer en veiliger om uit eten te gaan. Gasten hebben een eigen zitplaats, ontvangen schone menukaarten en glazen. Als je kijkt naar bijvoorbeeld bouwmarkten of kledingwinkels, waar iedereen gewoon rond mag lopen, veel spullen aanraakt en dezelfde spijkerbroek aanpast, voelt dit niet als eerlijk. Er had ook naar andere branches gekeken moet worden.”

Social media

Afhaal en bezorging was bij Delphi al mogelijk sinds het moment dat er 30 mensen in het restaurant mochten. “Dat gaan we nu volledig doen. We hebben de website zodanig aangepast dat iedereen makkelijk en snel online kunnen bestellen. Dit loopt al aardig, daarover mogen we niet klagen. Maar het is natuurlijk niet te vergelijken met de normale omzet en de gezellige sfeer in het restaurant. We proberen met deze situatie creatief en enthousiast om te gaan. Het kan ook nog langer duren dan vier weken. Daarom zijn we nu aan het kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat gasten thuis van de feestdagen toch een speciale gelegenheid kunnen maken en kunnen genieten van onze Griekse keuken. Daarnaast gaan we veel meer op sociale media zetten, waaronder acties. Op deze manier proberen we het hoofd boven water te houden. Gasten zijn positief, want in de omgeving bezorgen maar weinig Griekse restaurants. We hebben veel complimenten gekregen, mensen zeggen nog net zo tevreden te zijn met de kwaliteit van onze gerechten als in het restaurant. Dat geeft ons de motivatie om door te gaan. Mijn hoop is dat iedereen zich aan de maatregelen gaat houden, zodat ons restaurant snel weer open kan en niet omvalt. Ik heb het gevoel dat dit na vier weken nog niet voorbij is. Maar als we dit met z’n allen doen misschien wel. Ik ga uit van het positieve.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding