<p>Marije ten Vergert en Judith Westendorp met een Ekiko-koffer. (Foto: Judith Westendorp)</p>

Marije ten Vergert en Judith Westendorp met een Ekiko-koffer. (Foto: Judith Westendorp)

Statiegeld doneren voor koffertjes voor kinderen in crisisituatie

Bij Coop aan de Paul Steenbergenstraat (Hasseler Es) kan de komende maanden statiegeld worden gedoneerd aan Stichting Ekiko. De stichting verstrekt ingepakte koffertjes voor Twentse kinderen die in een crisissituatie uit huis worden geplaatst.

Hengelo - Het komt vaak voor dat kinderen met lege handen in hun nieuwe pleeggezin aankomen. Voor de kinderen is het fijn om eigen spulletjes te hebben zoals een pyjama, tandenborstel en een knuffel. Voor de pleegouders is het ook heel fijn, omdat zij zich in die crisissituaties namelijk direct op de zorg van de kinderen kunnen richten, in plaats van het regelen van praktische zaken.

Pleegouder Geke kan erover meepraten. “De koffertjes van Ekiko zijn ongelofelijk waardevol. Als pleegouder kun je meteen de aandacht op het kind vestigen en hoef je niet eerst naar de winkel om ondergoed, kleren en een pyjama te kopen. Dat is sowieso een probleem als een kind ’s avonds laat of midden in de nacht uit huis wordt geplaatst. Er zitten echt heel schrijnende gevallen tussen. Het koffertje van Ekiko maakt dan het verschil. Je kunt het kind meteen de rust en de warme plek geven die het op dat moment heel hard nodig heeft.“

Afhankelijk van giften

De stichting is in 2013 opgericht en deelt op dit moment maandelijks ongeveer 30 koffertjes uit. Voor 2021 is de stichting hard op zoek naar geld en middelen om haar werk te blijven voortzetten. Judith Westendorp en Marije ten Vergert, bestuursleden bij de stichting, leggen uit: “Elke koffer heeft een waarde van zo’n €150 en de inhoud is naar leeftijd en geslacht van het kind afgestemd. Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van giften, donaties en acties. We hopen dat mensen bereid zijn om enkele flessen aan de stichting te doneren. Het is een kleine moeite met enorm veel impact.”

De statiegeldactie loopt tot 31 december Ook kan er statiegeld gedoneerd worden bij Albert Heijn Delden, Coop Haaksbergen (locatie Von Heijdenstraat) en Jumbo Haaksbergen. Mensen die liever rechtstreeks geld willen doneren kunnen dit doen op rekeningnummer NL59 RABO 0175420777 t.n.v. Stichting Ekiko.

ekiko.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden