Foto: PR

De kunst van het industriële landschap

Borne - Beeldend kunstenaar Veronique Schrama maakt indrukwekkende monumentale houtskooltekeningen. Al heel vroeg was ze gefascineerd voor industriële landschappen, een ruimte gevuld met staalconstructies, beton, containers, machines. Of kantoren als dozen op elkaar geplaatst, waarin computers toegang verschaffen tot een virtuele ruimtes. Ze heeft de nodige vragen bij dit landschap. Hebben deze onbestemde ruimtes een hartslag, ademen ze, bezitten ze een ziel? Of zijn ze alleen maar kunstmatig en gefabriceerd?

Veel mensen herkennen deze gewaarwording, je komt een fabriek of ruimte binnen en wordt overvallen, door machines, computers die niet stoppen maar dag en nacht doorwerken. De mens hoort daar niet direct bij, machines zijn de enige bewoners.

Veronique wil de plaatsing van machines en geproduceerde objecten in onze samenleving onderzoeken. In haar werk kijkt en tekent ze hoe een industrieel landschap zou functioneren als een levende werkelijkheid op zich. Zij probeert het idee achter het landschap zichtbaar te maken. Tegelijkertijd met de schoonheid van het ritme en de constructie.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Jaap Besteman, Carel Harberink, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders, Mirna Limon organiseren exposities en met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus in Borne.

Kunst in het Koetshuis wordt mogelijk met subsidies van Cogas-cultuurfonds en cultuurfonds- Overijssel. Adres: Marktstraat 23, Borne. Facebook: Koetshuis Borne

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden