Foto: PR

Aftellen voor voorronde Kunstbende Overijssel 2020

Na een periode vol online activiteiten in KLUB Kunstbende en coronaproof optredens bij onder andere verzorgingshuizen staan alle talentvolle artiesten klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury. Op 25 oktober wordt in Overijssel de voorronde gehouden in Poppodium Hedon te Zwolle. De beste acts stromen door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 7 en 8 november 2020.  Programma 

Regio - Tijdens de voorronde treden jonge makers van 13 t/m 18 jaar uit alle hoeken en gaten van Overijssel in verschillende kunstcategorieën op. Verwacht acts met allerlei thema’s en in de meest uiteenlopende genres, van strakke hiphopdans en geavanceerde videoinstallaties tot wervelende fashioncollecties en spetterende spoken word. Een professionele jury is op veilige afstand aanwezig om de makers te beoordelen. Een greep uit de deelnemers van dit jaar: de 13-jarige Nisa Akseki uit Zwolle is de jongste deelnemer die meedoet, Tijs Grönefeld uit Oldenzaal is één van de 6 DJ’s die zich tijdens een selectieronde heeft weten te plaatsen voor 25 oktober, Florian van den Bosch uit Nieuwleusen doet voor het 3e jaar op rij mee en broer en zus Brigitte en Caspar de Hoog uit Schalkhaar doen beide mee in verschillende categorieën.

Samen gaan we door Afgelopen maanden heeft Kunstbende diverse activiteiten georganiseerd voor jong talent, waaronder KLUB TV op Instagram, maar ook verschillende live-optredens op een mobiele LandRover voor bejaardentehuizen. Marjolein Rietveld, directeur Kunstbende:

‘Corona laat jonge makers duidelijk geen roet in het eten gooien, we zien dat ze online extra vindingrijk en actief zijn geworden in het uiten van hun creativiteit. Ze zoeken elkaar online meer dan ooit op, dat hebben we de afgelopen tijd echt gemerkt. Als Kunstbende zijn we verantwoordelijk om jonge makers verder op weg te helpen, ook in deze lastige tijd. We voelen ons zeer gemotiveerd om samen met onze partners de jonge makers een podium te bieden. Iets waar veel jongeren al meer dan een half jaar op hebben moeten wachten. Elk podium biedt de jonge makers de beste omstandigheden binnen de maatregelen; ze kunnen gewoon optreden, op een professioneel podium, met beperkt publiek en via livestream.’

Kunstbende 

Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 7 en 8 november 2020 strijden meer dan honderd acts voor felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding