Nieuwe woonstudio’s dak- en thuislozenopvang ‘t Heemsdock Hengelo klaar voor gebruik


Hengelo - De nieuwe woonstudio’s binnen de maatschappelijke opvang in ’t Heemsdock in Hengelo, zijn klaar voor gebruik. Deze woonstudio’s zijn bestemd voor cliënten van Humanitas Onder Dak die nu nog hun onderkomen hebben in opvanglocaties aan de Krabbenbosweg en de Enschedesestraat in Hengelo. Deze locaties komen met de komst van de nieuwe studio’s te vervallen.

Kwaliteit van opvang verbeteren Met de realisatie van de woonstudio’s, mogelijk gemaakt door centrumgemeente Enschede, gemeente Hengelo, woningcorporatie Welbions en Humanitas Onder Dak, is een kwaliteitsslag gemaakt in het wonen in de maatschappelijke opvang. Bert Deliën, directeur Humanitas Onder Dak: ‘In tegenstelling tot de woonunits op de locaties aan de Krabbenbosweg en Enschedesestraat, beschikken de nieuwe units in ’t Heemsdock over eigen voorzieningen als een douche, toilet en keuken. Hierdoor ontstaat een woonsituatie binnen de opvang die meer aansluiting vindt bij zelfstandig wonen’. Cliënten van Humanitas Onder Dak kunnen enkel tijdelijk gebruik maken van de woonunits. Met behulp van begeleiding werken zij actief aan verbetering van hun leefsituatie. Dit is in lijn met de visie van Humanitas Onder Dak: hulp verlenen waardoor mensen mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

Alles onder één dak

Sinds juli 2016 gebruikt Humanitas Onder Dak de begane grond en de eerste verdieping van het pand, als ontmoetingsplek en ruimte voor dagbesteding voor haar cliënten. Humanitas Onder Dak weet uit ervaring dat het op één plek aanbieden van verschillende functies van maatschappelijke opvang een meerwaarde heeft. Door op één plek opvang, woonbegeleiding en talentontwikkeling in de vorm van dagbesteding en leertrajecten te bieden, weten cliënten beter hun weg te vinden naar de geboden mogelijkheden en hulpverlening. Een soortgelijke opzet heeft Humanitas Onder Dak al gerealiseerd aan de Oldenzaalsestraat in Enschede.

Onderdak voor kwetsbare mensen

Welbions is eigenaar van ’t Heemsdock en heeft de verbouwing van het pand op zich genomen. Samen met Humanitas Onder Dak zocht Welbions naar een passende oplossing voor de opvang van de cliënten. Dit past bij de maatschappelijke opdracht van Welbions: huisvesting bieden aan mensen met een lager inkomen. Hierbij is er speciale aandacht voor mensen die kwetsbaar zijn en niet op eigen kracht een woning kunnen vinden of moeite hebben om zelfstandig te wonen. ’t Heemsdock sluit ook naadloos aan bij de Twentse aanpak van gemeenten, woningcorporaties en zorgpartijen om dakloosheid tegen te gaan. In Twente zijn opvanglocaties in de drie grootste gemeenten: Almelo, Enschede en Hengelo.

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak helpt mensen aansluiting bij de maatschappij te vinden en te behouden. Samen met cliënten zet de organisatie zich in om evenwicht te herstellen met betrekking tot wonen, werk, inkomen en toegang tot sociale voorzieningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden