Miriam Alberts geeft een cursus en kookworkshop waar ayurveda centraal staan.
Miriam Alberts geeft een cursus en kookworkshop waar ayurveda centraal staan.

Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts

Algemeen

Mijn naam is Miriam Alberts en ik geef vanaf 17 januari een cursus Ayurveda bij de Volksuniversiteit. Voor wie kennis heeft van Ayurveda en belangstelling heeft voor de Ayurvedische keuken geef ik in februari een inspirerende workshop. 

HENGELO - Naast docent bij de Volksuniversiteit ben ik Ayurveda therapeut. In 2004 ben ik begonnen met een Ayurvedische massage opleiding en ben ik gelijk verliefd geworden op deze eeuwenoude wetenschap van het leven. Toen in 2005 mijn dochter overleed, bleef er maar één doel in mijn leven over en dat was Ayurveda studeren. De jaren van studie hebben me naast alle wijze lessen ook de mogelijkheid geboden om mijn visie te verbreden over het leven en de daarbij horende dood. Wat is leven nu eigenlijk en wat kunnen wij zelf doen om ons leven zo gebalanceerd mogelijk te maken? Hoe blijven of worden we gezond? Dat zijn thema’s die ik mee wil geven aan anderen. Het lichaam is zo uniek en intelligent, de manier waarop wij daarmee omgaan, is niet altijd even respectvol. Voeding, klimaat, seizoen en onze leeftijd zijn van grote invloed op hoe wij ons voelen. Ik ben de laatste jaren weer een paar keer in India geweest o.a. om stage te lopen bij een Ayurvedisch arts. De informatie die ik daar heb gekregen wil ik ook graag met jou delen.


Miriam Alberts


Er zijn de komende tijd weer veel leuke cursussen en workshops bij de Volksuniversiteit Hengelo. Bekijk het actuele aanbod en meer informatie over kosten en aanmelding op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Volksuniversiteit Hengelo

Pen
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag gisteren
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari gisteren
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57