Een terugblik naar 2018, tijdens het spectaculaire Proms concert, ter gelegenheid van 150 jaar Stork (Foto: PR)
Een terugblik naar 2018, tijdens het spectaculaire Proms concert, ter gelegenheid van 150 jaar Stork (Foto: PR) Foto: PR

Twee Proms-concerten januari 2023

Algemeen

In de grote zaal van de Schouwburg Hengelo, zullen op zaterdagavond 14 januari (20.00 uur) en zondagmiddag 15 januari 2023 (14.30 uur) twee feestelijke PROMS-concerten plaatsvinden. Het belooft een muzikale smeltkroes te worden van klassiek, jazz, pop en evergreen. 

HENGELO – Na het zeer succesvolle jubileum van ‘150 jaar Stork’ in 2018, ontsproot het idee om samen meer grote concerten te geven. Zo ontstond de Federatie Amateurkunst Hengelo, een overkoepeling van de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen, de Hengelose Koren Koepel, Podiumkunsten Hengelo en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo. De bedoeling was om samen eens in de twee jaar een HENGELO PROMS te organiseren, maar dit idee werd wreed verstoord door corona. Maar, onder de noemer ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ is het de Federatie Amateurkunst Hengelo nu toch eindelijk gelukt twee geweldig PROMS-concerten te organiseren.

De line-up dit keer is indrukwekkend, waaronder het volwassenenorkest en jeugdorkest (TJHO) van Muziekvereniging Armonia, beide onder muzikale leiding van Kimmy Reef en het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor (KHM) & POPenzo (incl. eigen combo); zij vormen het basiskoor. Dit basiskoor wordt tijdens enkele nummers aangevuld met gastzangers/zangeressen, die allen leden zijn van Hengelose koren die aangesloten zijn bij de HKK (Hengelose Koren Koepel). Alle zangers/zangeressen vormen samen het projectkoor HENGELO PROMS23, dat staat onder (muzikale) leiding van Jacco Camphens. Het KHM staat tevens onder leiding van Jacco Camphens, met als vaste begeleider/repetitor Wouter Munsterman. POPenzo en haar combo staan onder leiding van Alex Leenders. De regie van dit evenement is in handen van Carole van Ruitenbeek, die naast theater- en koorregisseur ook nog spelcoach, trainingsacteur en teamverbinder is.

Voorafgaand aan het eerste concert (14/1) wordt er ’s middags in de foyer van Schouwburg Hengelo ook nog eens twee muzikale workshops gegeven. De eerste begint om 14.00 uur, waarin trompettiste Anne-Marie ten Heggeler wat meer vertelt over improvisatie in muziek. “Ik probeer mensen te laten zien hoe je los kunt komen van bladmuziek en je meer leert te spelen op je oren. Vrijheid in muziek staat hierbij centraal en dat doen we aan de hand van een aantal jazzthema’s”, aldus Anne-Marie. De tweede workshop begint om 15.30 uur en wordt verzorgd door sopraan Claudia Patacca. “Ik laat zien hoe je eigenlijk zingt met je hele lijf. Niet alleen adem, maar ook houding en klinkerplaatsing zijn van belang en zijn met wat eenvoudige oefeningen, direct toe te passen.” Beide workshops zijn gratis, maar wees er snel bij, want er is maximaal plek voor 50 man. Kaarten (€ 17,50) verkrijgbaar via:

www.schouwburghengelo.nl

Linda Meijer

muzikale smelt-kroes van klas-siek, jazz, pop en evergreen

www.lindameijer.nl
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag gisteren
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari gisteren
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57