Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor eenzame ouderen.
Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor eenzame ouderen.

Op de bres voor eenzame ouderen

Algemeen

Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor een goed doel. Er kunnen chocolade- en banketletters besteld worden. De opbrengst gaat naar initiatieven tegen eenzaamheid onder ouderen in Hengelo.

HENGELO - De actie is al enkele maanden geleden begonnen, maar bestellen kan nog steeds. Voor meer informatie kunnen belangstellenden www.mixedlionsletteractie.nl raadplegen. “De actie wordt gehouden tot 16 december”, zegt voorzitter Evert Jan Hubertse van Mixed Lions Club Hengelo. Elk jaar wordt een eindejaarsactie gehouden. Mixed Lions Club Hengelo deed dat onder meer jarenlang voor de Voedselbank. Vorig jaar was er een ander goed doel. “Een jaar geleden was onze actie voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo en Borne. Nu hebben we gekozen voor eenzame ouderen”, aldus Hubertse. De organisatie heeft in september en oktober al veel bedrijven aangeschreven. Die konden chocolade- en banketletters bestellen. Maar het is niet alleen voor bedrijven. Ook particulieren kunnen dit goede doel ondersteunen. De lekkernijen worden gemaakt bij banketbakkerij Gustaf in Hengelo. Bij Mixed Lions Club Hengelo weten ze dat chocoladeletters bij veel Nederlanders in de smaak vallen. “In Nederland eten we meer dan 22 miljoen chocoladeletters per jaar. Ook al viert veertig procent van de Nederlanders dit jaar geen Sinterklaas; toch haalt één op de drie Nederlanders ook dit jaar weer chocoladeletters, banketletters en pepernoten in huis. Met de jaarlijkse verkoop van chocolade- en banketletters gaat Mixed Lions Club Hengelo dit jaar eenzame ouderen blij maken. Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland voelt zich eenzaam. Ook in Twente is de nood hoog”, laat de organisatie weten. Van de opbrengst van de jaarlijkse actie kunnen de leden van deze vereniging de komende maanden verschillende activiteiten op touw zetten. “Dat zal ongeveer vanaf maart gebeuren. We doen dat in samenwerking met Wijkracht”, zegt Hubertse. “Alle bedragen die worden ingezameld, gaan voor honderd procent naar het bestemde doel.”

De ambachtelijke chocolade- en banketletters worden gemaakt door banketbakker Gustaf in Hengelo. De handgemaakte chocoladeletters zijn van Callebaut-chocolade, luxe verpakt in een doos met doorzichtig deksel. Doneren zonder iets te bestellen is eveneens mogelijk. Kijk op de website voor meer informatie.

www.mixedlionsletteractie.nl

Doneren zonder bestellen kan ook

‘De actie wordt gehouden tot 16 december’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20