Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor eenzame ouderen.
Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor eenzame ouderen.

Op de bres voor eenzame ouderen

Algemeen

Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor een goed doel. Er kunnen chocolade- en banketletters besteld worden. De opbrengst gaat naar initiatieven tegen eenzaamheid onder ouderen in Hengelo.

HENGELO - De actie is al enkele maanden geleden begonnen, maar bestellen kan nog steeds. Voor meer informatie kunnen belangstellenden www.mixedlionsletteractie.nl raadplegen. “De actie wordt gehouden tot 16 december”, zegt voorzitter Evert Jan Hubertse van Mixed Lions Club Hengelo. Elk jaar wordt een eindejaarsactie gehouden. Mixed Lions Club Hengelo deed dat onder meer jarenlang voor de Voedselbank. Vorig jaar was er een ander goed doel. “Een jaar geleden was onze actie voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo en Borne. Nu hebben we gekozen voor eenzame ouderen”, aldus Hubertse. De organisatie heeft in september en oktober al veel bedrijven aangeschreven. Die konden chocolade- en banketletters bestellen. Maar het is niet alleen voor bedrijven. Ook particulieren kunnen dit goede doel ondersteunen. De lekkernijen worden gemaakt bij banketbakkerij Gustaf in Hengelo. Bij Mixed Lions Club Hengelo weten ze dat chocoladeletters bij veel Nederlanders in de smaak vallen. “In Nederland eten we meer dan 22 miljoen chocoladeletters per jaar. Ook al viert veertig procent van de Nederlanders dit jaar geen Sinterklaas; toch haalt één op de drie Nederlanders ook dit jaar weer chocoladeletters, banketletters en pepernoten in huis. Met de jaarlijkse verkoop van chocolade- en banketletters gaat Mixed Lions Club Hengelo dit jaar eenzame ouderen blij maken. Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland voelt zich eenzaam. Ook in Twente is de nood hoog”, laat de organisatie weten. Van de opbrengst van de jaarlijkse actie kunnen de leden van deze vereniging de komende maanden verschillende activiteiten op touw zetten. “Dat zal ongeveer vanaf maart gebeuren. We doen dat in samenwerking met Wijkracht”, zegt Hubertse. “Alle bedragen die worden ingezameld, gaan voor honderd procent naar het bestemde doel.”

De ambachtelijke chocolade- en banketletters worden gemaakt door banketbakker Gustaf in Hengelo. De handgemaakte chocoladeletters zijn van Callebaut-chocolade, luxe verpakt in een doos met doorzichtig deksel. Doneren zonder iets te bestellen is eveneens mogelijk. Kijk op de website voor meer informatie.

www.mixedlionsletteractie.nl

Doneren zonder bestellen kan ook

‘De actie wordt gehouden tot 16 december’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag 27 jan, 10:50
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari 27 jan, 10:48
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57