Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor eenzame ouderen.
Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor eenzame ouderen.

Op de bres voor eenzame ouderen

Algemeen

Mixed Lions Club Hengelo houdt momenteel een actie voor een goed doel. Er kunnen chocolade- en banketletters besteld worden. De opbrengst gaat naar initiatieven tegen eenzaamheid onder ouderen in Hengelo.

HENGELO - De actie is al enkele maanden geleden begonnen, maar bestellen kan nog steeds. Voor meer informatie kunnen belangstellenden www.mixedlionsletteractie.nl raadplegen. “De actie wordt gehouden tot 16 december”, zegt voorzitter Evert Jan Hubertse van Mixed Lions Club Hengelo. Elk jaar wordt een eindejaarsactie gehouden. Mixed Lions Club Hengelo deed dat onder meer jarenlang voor de Voedselbank. Vorig jaar was er een ander goed doel. “Een jaar geleden was onze actie voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo en Borne. Nu hebben we gekozen voor eenzame ouderen”, aldus Hubertse. De organisatie heeft in september en oktober al veel bedrijven aangeschreven. Die konden chocolade- en banketletters bestellen. Maar het is niet alleen voor bedrijven. Ook particulieren kunnen dit goede doel ondersteunen. De lekkernijen worden gemaakt bij banketbakkerij Gustaf in Hengelo. Bij Mixed Lions Club Hengelo weten ze dat chocoladeletters bij veel Nederlanders in de smaak vallen. “In Nederland eten we meer dan 22 miljoen chocoladeletters per jaar. Ook al viert veertig procent van de Nederlanders dit jaar geen Sinterklaas; toch haalt één op de drie Nederlanders ook dit jaar weer chocoladeletters, banketletters en pepernoten in huis. Met de jaarlijkse verkoop van chocolade- en banketletters gaat Mixed Lions Club Hengelo dit jaar eenzame ouderen blij maken. Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland voelt zich eenzaam. Ook in Twente is de nood hoog”, laat de organisatie weten. Van de opbrengst van de jaarlijkse actie kunnen de leden van deze vereniging de komende maanden verschillende activiteiten op touw zetten. “Dat zal ongeveer vanaf maart gebeuren. We doen dat in samenwerking met Wijkracht”, zegt Hubertse. “Alle bedragen die worden ingezameld, gaan voor honderd procent naar het bestemde doel.”

De ambachtelijke chocolade- en banketletters worden gemaakt door banketbakker Gustaf in Hengelo. De handgemaakte chocoladeletters zijn van Callebaut-chocolade, luxe verpakt in een doos met doorzichtig deksel. Doneren zonder iets te bestellen is eveneens mogelijk. Kijk op de website voor meer informatie.

www.mixedlionsletteractie.nl

Doneren zonder bestellen kan ook

‘De actie wordt gehouden tot 16 december’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Vanuit andere havens zijn de havenmeesters in Hengelo bereikbaar via onder meer marifoon en e-mail.
'Wij zijn gastheren en gastvrouw' 20 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09