De betrokkenen staan even stil bij de honderdste match van dit jaar.
De betrokkenen staan even stil bij de honderdste match van dit jaar.

Graafwerk voor IVN kan beginnen

Algemeen

Met het graafwerk is een begin gemaakt. Dat is goed nieuws voor IVN Hengelo. Want de vereniging wil vanaf de zomer gebruik kunnen maken van het nieuwe natuureducatiecentrum.   

HENGELO - Het bedrijf Olde Kalter Grondwerk en Containers leent een graafmachine aan IVN Hengelo om de komst van een natuureducatiecentrum mogelijk te maken. Het is een zogeheten match van De Slinger. “De Slinger zorgt in Hengelo voor een match tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. In ons geval is de match er met Olde Kalter”, zegt voorzitter Rewert Wolthof van IVN Hengelo. Het was de honderdste match dit jaar in Hengelo. Reden genoeg om daar extra aandacht aan te schenken. “De honderdste match van De Slinger Hengelo is dinsdag met een feestelijk tintje gerealiseerd. Olde Kalter Grondwerk en Containers leent een graafmachine uit aan IVN Hengelo voor het uitgraven van de fundering van het Educatief Centrum”, laat de organisatie van De Singer weten. Het Educatief Centrum wordt ook wel het natuureducatiecentrum genoemd. Voorzitter Bert Otten en matchadviseur Frans Kattenpoel, beiden van De Slinger, overhandigden Marc Everink van Olde Kalter en Rewert Wolthof van IVN Hengelo een ingelijste foto van deze honderdste match. Marc Everink: “Ons bedrijf bestaat honderd jaar in 2023. Toevallig dat dit nu zo samenkomt met de honderdste match. Als we elkaar kunnen helpen, moet je dat vooral doen.” Die woorden klinken IVN Hengelo als muziek in de oren. “We kunnen een begin maken met de graafwerkzaamheden. Het werk gebeurt zoveel mogelijk door vrijwilligers om de kosten te beperken”, zegt voorzitter Wolthof. Het zal nog minimaal een half jaar duren voordat het klaar is. “We hopen er in de zomer gebruik van te kunnen maken”, zegt hij. IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Marc Everink van Olde Kalter Grondwerk en Containers vertelde de aanwezigen dat het bedrijf volgend jaar honderd jaar bestaat.

IVN Hengelo heeft via stichting Slinger Hengelo inmiddels al diverse donaties in natura verkregen, waarvan dus ook nog eens de honderdste match. “We zijn er trots op dat we als Slinger Hengelo van zo’n betekenis kunnen zijn bij dit natuureducatiecentrum. Want als je dichtbij de natuur staat, begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan”, aldus Slinger Hengelo.

‘Trots dat we van zo’n betekenis kunnen zijn’

‘Het werk gebeurt zoveel mogelijk door vrijwilligers’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 9 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54