De kleding van Sam's Kledingactie gaan o.a. naar projecten in Oeganda, Kongo, Ethiopië, Jemen, Sulawesi en Bangladesh (foto: PR)
De kleding van Sam's Kledingactie gaan o.a. naar projecten in Oeganda, Kongo, Ethiopië, Jemen, Sulawesi en Bangladesh (foto: PR) Foto: PR

Geef aan en geef om ‘Giving Tuesday’

Algemeen

Volgende week dinsdag (29/11) is het GivingTuesday, een wereldwijde geefdag om samen meer goed te doen. Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij dit initiatief aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van o.a. Cordaid en het Armoedefonds.

HENGELO - GivingTuesday is een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging en is sinds 2019 ook in Nederland actief. Deze dag is bedoeld als tegenwicht voor Black Friday en Cyber Monday, dagen die gekenmerkt worden door kopen en (zelf) hebben. GivingTuesday staat juist in het teken van iets voor een ander over hebben. Gezamenlijk vieren we GivingTuesday met miljoenen mensen over de hele wereld die deelnemen aan deze wereldwijde geefdag. Daarnaast is het doel om op deze dag zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven die structureel of alleen tijdens de speciale voor- en najaarsacties kleding voor Sam’s willen inzamelen. 

“Als goede-doelenstichting steunt Sam’s dit initiatief van harte, omdat zij dagelijks zien hoe broodnodig deze giften in geld, goed en aandacht zijn voor heel veel mensen, in binnen- en buitenland”, aldus Cindy Grootenhuis van Sam’s Kledingactie. “GivingTuesday werd in 2012 gelanceerd als een eenvoudig idee: een dag creëren die mensen aanmoedigt om goed te doen. In de afgelopen zeven jaar is dit idee uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die honderden miljoenen mensen inspireert om te even, samen te werken en vrijgevigheid te vieren. Mensen tonen op veel manieren hun vrijgevigheid op GivingTuesday. Of het nu gaat om iemand aan het lachen maken, een buurman of een vreemde helpen, opstaan voor een probleem of mensen om wie we geven, of iets van wat we hebben geven aan degenen die onze hulp nodig hebben.”

Hengelose vrijwilliger Hans Blokhuis (57) doet al 35 jaar vrijwilligerswerk en weet als geen ander het belang van dergelijke inzamelacties. “Samen met een aantal vrijwilligers wordt elk voorjaar (april) en najaar (oktober) op zes locaties in Hengelo kleding ingezameld, te weten: Franciscuskerk (Berfloplein 18), Lambertus Basiliek (Enschedesestraat 1), St. Janschool (Oude Postweg 55-57), Raphaël-Exoduskerk (Mozartlaan 139-A), Mor Auginkerk (Castorweg 2) en de Thaborkerk (Gerrit Peuscherstraat 1). 

De vrijwilligers zijn dan van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om de kleding in ontvangst te nemen, waarna deze wordt opgehaald door Sam’s kledingactie. Soms lijkt het de bekende druppel op de gloeiende plaat, maar veel druppels op een gloeiende plaat maken toch snel een emmer vol.” Hans’ motivatie is simpel, maar uit het hart: “Om mensen, die moeilijk rond kunnen komen te ondersteunen, waar ook ter wereld”, besluit Hans welgemeend.

www.samskledingactie.nl

www.givingtuesday.nl

Linda Meijer

Veel druppels op een plaat maken vanzelf een emmer vol

www.lindameijer.nl
!
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 10 uur geleden
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 10 uur geleden
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34
Afbeelding
Meer dan alleen een caissière 25 nov, 16:16
Afbeelding
Graafwerk voor IVN kan beginnen 25 nov, 16:15