Sportpark SV Wilhelminaschool
Sportpark SV Wilhelminaschool (Foto: JLF)

Feestelijke heropening sportpark SV Wilhelminaschool

Toen het coronavirus Nederland afgelopen maart overviel, is voetbalvereniging Wilhelminaschool niet bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel, direct werden plannen gesmeed om de adempauze te benutten voor een facelift van het complex. Vrijwilligers van de club hebben in de afgelopen maanden veel werk verzet om dit te realiseren. 

Hengelo - Een korte opsomming: renovatie en isolatie van het kleedkamercomplex, nieuwe materiaalhokken en ballenkarren, scoreborden aan het hoofdveld en kunstgrasveld, een nieuw speeltoestel en een opgeknapte toegangshal. Ook werd het kunstgrasveld, in opdracht van de gemeente Hengelo, voorzien van een nieuwe toplaag.

Zaterdag 26 september is het dan ook - op bescheiden schaal - feest, en wordt het vernieuwde sportpark officieel in gebruik genomen. Het liefst had de vereniging een gezellige open dag georganiseerd voor alle belangstellenden. Maar dat is, evenals een feestavond voor de vrijwilligers, tot nader orde uitgesteld. Niettemin wordt er een klein - coronaproof - feestje gehouden. Voor en na hun wedstrijden kunnen jeugdleden zich buiten vermaken op springkussens en een stormbaan, en meedoen aan een wedstrijd sjoelvoetbal. Ouders en supporters kunnen een kijkje nemen op het complex onder genot van een bak koffie en muzikale omlijsting door een DJ.

De wethouder van Sport Claudio Bruggink zal samen met voorzitter Harco Wesselink en de twee jongste jeugdleden de formele opening verrichten om 14.00 uur. Aansluitend speelt het vlaggenschip van de vereniging, Wilhelminaschool 1, de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen VV Hellendoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden