Foto: Pixabay

Rabofonds draagt € 17.000 bij voor 6 projecten

Hengelo - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 17.000 toegezegd aan 6 projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

Elk kwartaal bespreekt de Rabofondscommissie de binnengekomen aanvragen. Deze commissie bestaat uit ledenraadsleden, een directielid en een medewerker van de bank. Tijdens de vergadering in september heeft de Rabofondscommissie de 7 binnengekomen aanvragen besproken. Hiervan zijn 6 aanvragen goedgekeurd. De verenigingen en stichtingen die een bijdrage ontvangen zijn:

Gemeente Hengelo en omstreken:
IKC Basisschool ’t Eimink, € 2.000 voor de herinrichting van een educatief schoolplein voor de wijk Hasseler Es.
Vereniging Heemkunde oude Gemeente Weerselo, € 1.000 voor aanleg van de herdenkingsplek in Deurningen voor 12 oorlogsdoden Vliegveld Twente.
Gemeente Borne en omstreken:
Stichting De Hooiberg, € 5.000 voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte van woonzorgcomplex De Hooiberg.
Stichting Hospice Borne, € 2.000 voor de inrichting van de nieuwe Hospice Borne.
Sportvereniging Zenderen Vooruit, € 5.000 voor de aanschaf zonnepanelen op dak van de kleedkamers.Gemeente Hof van Twente.
IKC Erve Hooijerinck in Delden, € 2.000 voor aanleg van het Groene Speelplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden