De Hengelose Revue is druk bezig met de repetities. Foto: Iza Fotografie.
De Hengelose Revue is druk bezig met de repetities. Foto: Iza Fotografie.

Hoge Nood bij de Hengelose Revue

Algemeen

Na een afwezigheid van twee jaar is er weer een Hengelose Revue. De vlag kan uit na het einde van de coronapandemie, zou je denken. Maar schijn bedriegt. De Hengelose Revue kampt nog steeds met de naweeën. Meerdere sponsoren bijvoorbeeld zijn afgehaakt. De inkomsten zijn daardoor minder geworden. Niet voor niets heet de voorstelling dit jaar Hoge Nood. 

HENGELO - De Hengelose Revue bestaat bijna zeventig jaar. Dat lustrum kan na de jaarwisseling in 2023 gevierd worden. De vereniging is in 1953 opgericht. Jaarlijks was er een voorstelling. Totdat corona opeens roet in het eten gooide. “Ons laatste jaar was 2020. De voorstellingen waren in het begin van dat jaar. Het had niet enkele weken later moeten zijn. Dan hadden we vanwege de uitbraak van de coronapandemie niet kunnen spelen”, zegt Henk Kiewik van de Hengelose Revue. Niet veel later ging er een streep door de evenementen. De Hengelose Revue had een jaar later gewoon weer willen spelen. Maar dat was onmogelijk. Door de editie van 2021 ging een streep. Voor dit jaar 2022 leek het aanvankelijk wel mogelijk om weer op de planken te staan. De repetities werden hervat. Maar eind vorig jaar kwam er een nieuwe lockdown. “De voorstelling zou Hoge Nood heten. We hadden al 1.700 kaarten verkocht. Maar eind vorig jaar wisten we dus dat er begin dit jaar geen Hengelose Revue zou zijn.” De entreekaarten van de vorige editie blijven echter geldig. Nu hoopt de Hengelose Revue de resterende entreekaarten te verkopen. Die inkomsten zijn hard nodig. De Hengelose Revue is wel gecompenseerd door de gemeente, maar meerdere sponsoren zijn afgehaakt. Bovendien wilde de vereniging niet bij bedrijven aankloppen, die al zwaar door de coronacrisis waren getroffen. “We zaten bijna allemaal in hetzelfde schuitje.” Inmiddels zijn de repetities in het gebouw aan de Torenlaan weer in volle gang. Er word gezaagd, geschilderd en getimmerd. De Hengelose Revue heeft haar ledenbestand redelijk op peil weten te houden. De voorstellingen begin volgend jaar zijn in de Schouwburg Hengelo.

De voorstelling Hoge Nood gaat in januari 2023 in première. Er zijn zes voorstellingen van 27 januari tot 4 februari 2023. “Na twee jaar overgeslagen te hebben, kan er weer gelachen worden om de dolkomische verwikkelingen van hotel De Gouden Haan. Romantiek, roddel, misverstanden, maar we blijven lachen”, meldt de Hengelose Revue. Kaarten kunnen bij de Schouwburg Hengelo besteld worden. Speeldata 27, 28, 29 januari en 1, 2 en 3 februari. Zondag 29 januari is een middagvoorstelling. Entreeprijs: 18,50 euro.

Zes voorstellingen in januari en februari

‘We zaten bijna allemaal in hetzelfde schuitje’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20