<p>Hengelose Revue (Foto: Izabela Dusinska)</p>

Hengelose Revue (Foto: Izabela Dusinska)

Hengelose Revue annuleert komende revue 2021

Al 68 jaar lang ging het ieder jaar goed…. en ook nu waren de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium. Het toneelstuk is klaar, de muziek en dans was al uitgezocht maar omdat men de 1,5 meter regel niet kan opvolgen en de kaartverkoop nog niet kan beginnen heeft het bestuur er van af gezien om te starten met de repetities en om te spelen in januari/februari 2021.

Hengelo - Het bestuur van het gezelschap durft het niet aan om de vrijwilligers ( decorbouw, kledingnaaisters, toneelspelers, danseressen ) nu te laten beginnen met de productievoorbereiding. Ook het mogelijke toeschouwersaantal in de Schouwburg Hengelo in januari 2021 is een heel groot vraagteken. Wat mag wel, wat mag niet?

Vrijdag 28 januari 2022 is de nieuwe datum voor de première van de eerstvolgende revueproductie. De titel is Hoge Nood

Ook de inkomsten van verhuur van decors en kledingstukken aan andere gezelschappen ligt volledig stil. Dus financieel word het voor het 68 jarig gezelschap een rampjaar. Alle gemaakte kosten moeten betaald worden uit de kaartverkoop, verhuur en sponsoring.

Oplossing

Samen met de gemeente Hengelo, de financier van het Revuepand aan de Torenlaan, probeert de Hengelose Revue een oplossing te vinden om de hypotheekkosten en vaste lasten te kunnen betalen.

Op het moment dat er weer groepen van ongeveer 30 à 40 personen mogen samenkomen aan de Torenlaan gaat de Hengelose Revue gezellige middagen organiseren voor o.a. de Zonnebloem, Vier het Leven/ Bejaardencentra, Ouderenbond enz. Deze grote groep heeft lang genoeg niet kunnen lachen. Er zijn talloze revues van afgelopen jaren gefilmd en op dvd vastgelegd door de Video Film Club Hengelo.

In januari 2022 hoopt het gezelschap u allemaal weer te horen lachen in de Schouwburg Hengelo..

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden