Afbeelding
Foto: Shutterstock

Website laten maken in verschillende situaties interessant

Algemeen

Een website laten maken in WordPress kan in verschillende situaties interessant zijn. Het zijn lang niet altijd uitsluitend bedrijven die voor de ontwikkeling van een website kiezen. Denk aan particulieren die langere tijd op reis gaan en zelf een blog bij willen houden om hun ervaringen te delen. Of denk aan burgers die maatschappelijk betrokken zijn en een discussie op gang willen brengen met opiniërende artikelen op een eigen domeinnaam. Het voordeel van een WordPress website is het feit, dat je deze relatief makkelijk zelf onderhoudt als de basis eenmaal staat. Je hebt geen of slechts weinig technische kennis nodig om zelf artikelen toe te kunnen voegen. In de basis valt het systeem, ook wel een CMS genoemd, te vergelijken met een programma als Microsoft Word. Logischerwijs vergt het ontwikkelen van een website in WordPress meer technische vaardigheden. 

Aan de slag met het creëren van een webdesign

Het laten maken van een website in WordPress begint bij een inventarisatie van de wensen die je hebt. Deze mensen zijn voornamelijk gerelateerd aan het webdesign van de website. Kies je voor felle kleuren, of houd je het bij kleuren als zwart, blauw en grijs? Welk lettertype past het beste bij de doelgroep van de website? Hoe kun je pagina’s zo opbouwen, dat je bezoekers aanzet tot het uitvoeren van een actie? Dit kan de aanschaf van een product zijn, maar bijvoorbeeld ook het achterlaten van een reactie onder een artikel. Voor het laten ontwerpen van een webdesign in Hengelo of een vergelijkbare plaats, kun je een internetbureau inschakelen. Zij kunnen voorbeelden van eerder werk laten zien; het biedt inspiratie voor je eigen website. 

Let op de betekenis van verschillende kleuren

Ben jij bekend met de betekenissen van verschillende kleuren? Een felle accentkleur als rood of oranje spreekt een jongere doelgroep aan; het prikkelt. Tegelijkertijd kan rood voor gevaar of bijvoorbeeld voor liefde of socialisme staan. Met een blauwe kleur straal je autoriteit uit; het past bij websites die een zakelijke doelgroep hebben. Zwart is een tijdloze kleur, die zowel jongeren als zakelijke afnemers aanspreekt. 

Vergroot het bereik van de website met zoekmachine optimalisatie

Staat de website inmiddels live? Door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie, vaak afgekort tot SEO, heb je de mogelijkheid om de website beter vindbaar te maken in de zoekmachine. Dat laatste is belangrijk om ook daadwerkelijk de interactie aan te kunnen gaan met mensen uit je doelgroep, of om hen aan te zetten een product of dienst bij je af te nemen. Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen vaak slechts naar de eerste drie resultaten in de zoekmachine kijken. Om de interactie te verbeteren loont het om de toepassing van SEO te combineren met activiteiten op sociale kanalen. 

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

!
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 9 uur geleden
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 10 uur geleden
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34
Afbeelding
Meer dan alleen een caissière 25 nov, 16:16
Afbeelding
Graafwerk voor IVN kan beginnen 25 nov, 16:15