Dorothée Loorbach
Dorothée Loorbach (Foto: Melvin Winkeler)

Herstart Cultuurpodium Hengelo in schouwburg

Cultuurpodium Hengelo begint na ruim een half jaar Corona-pauze op zondag 27 september aan een nieuw seizoen in de Middenzaal van Schouwburg Hengelo. Te gast is dan onder meer presentator/schrijfster Dorothée Loorbach uit Enschede. Zij schreef het boek ‘Blut’ over haar leven zonder geld en de weg naar rijkdom. Loorbach zat vier jaar geleden nog aan de grond, maar voelt zich nu naar eigen zeggen ‘rijker dan ooit’.

Hengelo - Het programma van Cultuurpodium Hengelo start om 15 uur en is een mix van muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Zangeres, theatermaakster en dichter Johanneke ter Steege tekent tijdens de komende editie voor de muziek. Ze had eerder succes met haar theatertour ‘Muntjes duiken tussen haaien’. 

Beeldend kunstenaars Esther de Vries en Heleen van der Veen zijn te gast om te vertellen over hun bijdragen aan het sokkelproject ‘Achter de basiliek’. Negen vrouwelijke kunstenaars hebben hiervoor zeer persoonlijke werken gemaakt die zijn geïnspireerd op het thema 75 jaar vrijheid. De expositie is nog tot maart 2021 te zien in de achtertuin van de Lambertusbasiliek.

Voor de poëzie zorgt dit keer de 18-jarige Brecht Reintsema, die onlangs haar eerste dichtbundel ‘Dageraad – Gedichten door de vier seizoenen heen’ presenteerde.

Tot slot besteedt Cultuurpodium Hengelo aandacht aan de plannen voor het marktplein in Hengelo. Interieurarchitect Erika Schindler legt namens een groep kunstenaars uit wat er op het plein zou moeten gebeuren.

De toegang bij Cultuurpodium Hengelo is gratis. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren via de website. Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april elke laatste zondag van de maand georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding