Foto: Trashpackers.org 

Trashpacker Tijmen Sissing trapt lokale schoonmaakactie af

Tijdens World Clean-up Day zaterdag 19 september om 13.30 uur geeft Trashpacker Tijmen Sissing van Stichting Trashpackers samen met Stichting Groener Hengelo het startschot voor de opruimactie in HengeloNa het inspirerende verhaal van Tijmen worden de zakken, grijpers en hesjes erbij gepakt waarmee deelnemers uiteen gaan naar de verschillende wijken in Hengelo om een uur later weer terug te keren met hun ‘oogst’.

Hengelo - Met zijn schoonmaakacties tijdens zijn reizen in Azië verwierf Tijmen Sissing zijn inmiddels wereldwijd bekende titel ‘Trashpacker’. Inmiddels hebben zo’n 11.000 trashpackers in 50 landen zich bij de actie aangesloten om zwerfafval te verzamelen. Tijmen wil nu dichter bij huis een beweging in gang zetten met als doel om Twente de schoonste regio van Nederland te maken. En waar kan deze actie beter starten dan in Hengelo, Tijmens geboorteplaats? 

De opruimactie start om 14.15 op het plein voor Oyfo, Industriestraat 9 en maakt onderdeel uit van het Twente Circulair Festival waar naast allerlei activiteiten een kunsttentoonstelling Mar Sin Plastico/Zee Zonder Plastic te zien is. Zin om aan te sluiten en een zak te vullen? Het record van vorig jaar, 60 zakken, willen we verbreken! Doe ook mee! Uiteraard houden we de nodige afstand tot elkaar.

Meer info: trashpackers.org en groenerhengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden