plattegrond met 2 wandelingen
plattegrond met 2 wandelingen (Foto: Hans Beerens)

Mooi programma Open Monumentendag in Hengelo

Op zaterdag 12 september  is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Het landelijk thema is dit jaar Leermonumenten. Het comité Open Monumentendag heeft dit vertaald naar een interessante wandeling langs voormalige schoolgebouwen met een nieuwe functie of langs heringerichte gebouwen die een onderwijsfunctie hebben gekregen. 

Hengelo - Deze wandeling speelt zich af rondom het ROC. Bij alle 10 gebouwen wordt een paneel opgesteld met informatie en een aantal gebouwen zijn ook van binnen te bekijken. Het WTC, voormalige UTS/ MTS, het ROC, voormalig Gieterij van Stork, v/h Bibliotheek en openbare leeszaal in de Vondelstraat, Het Techniekhuis Twente, voorheen Stork Pompen, dit gebouw is te bezoeken, het TIO College, voorheen de huishoudschool , dit gebouw is ook te bezoeken, v/h de Tuindorpschool in de Beckumerstraat, hier is een atelier te bezoeken, v/h klooster en R.K. Meisjesschool  in de Kerkstraat, het kantoor en de Zaal Zuid van het Dikkerscomplex, Oyfotechniekmuseum, gratis te bezoeken vanaf 12 uur, reserveren aanbevolen, en de Ayasofia moskee, v/h de R.K. Ludgerus Jongensschool en Fashion.

De vertellersgroep de Verhalenkraal heeft een bijzondere wandelroute uitgezet genaamd “Sporen in de stad”. Zij leiden u langs plekken waar verhalen verteld worden over die plek en de gebeurtenis in de oorlog. Ieder heel uur start een wandeling, maximaal 10 personen per wandeling, vanaf het monument “Niet Vergeten” in de Wemenstraat.

De volgende verspreide locaties zijn ook geopend:
De Waterstaatskerk, het Kabouterhuisje aan het Anjelierenpad 9-11 in de Bloemenbuurt, Haptonomie Hengelo aan de Hermanstraat, met een uitgebreid programma, Het Piet Blommuseum in de Kasnbah en de Algemene Oude Begraafplaats aan de Bornse straat.

De opening is om 10.00 uur op het Industrieplein door wethouder Gerard Gerrits van Erfgoed en met medewerking van de stadsdichter Hettie Franken. Om 11 uur gaan de gebouwen open. Uiteraard wordt iedereen verzocht zich te houden aan de geldende coronaregels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding