Voorstellingen en activiteiten in en door Schouwburg Hengelo in de periode 1 tot en met 15 september

Voorstellingen en activiteiten in en door Schouwburg Hengelo in de periode 1 tot en met 15 september

Hengelo - Het overzicht van de voorstellingen en activiteiten die in de periode 1-15 september 2020 in Schouwburg Hengelo of op een andere locatie te zien zijn. Op www.schouwburghengelo.nl is het actuele programma ook terug te vinden.

Fuad Hassen - Remmende Voorsprong (cabaret)
wo 02 sep 2020 - 20:30 uur – Rabozaal | Prijs: € 15,00

Deze voorstelling is momenteel uitverkocht.

Johanneke ter Stege - Muntjes duiken tussen haaien (muziek)
vr 04 sep 2020 - 20:30 uur - Middenzaal | Prijs: € 16,50

Deze voorstelling is momenteel uitverkocht.

André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink - Goeie Tukkers: Tukkerware Party (cabaret)
vr 04 sep 2020 en za 05 sep - 20:30 uur - Kulturhus Borne| Prijs: € 15,00

Het product: drie Twentse goden die graag out of the bokse denken… Maar een Tukker giet nooit kapot, dus denk voor aanschaf goed na: ie zit er veur de rest van oew leven mee. Overal waar tu’ voor staat is niet goed. Behalve Tukkerware!

Jim Speelmans  Huppathee (cabaret)
za 05 sep 2020 - 20:30 uur - Middenzaal| Prijs: € 16,50

Deze voorstelling is momenteel uitverkocht.


Maas theater en dans - Eitje (3+/jeugd)
zo 06 sep 2020 - 14:30 uur - Middenzaal| Prijs: € 10,50, Jeugd € 8,50

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooit. Een eitje waar niemand aan mag komen. We herhalen, niemand. Een saai eitje dus. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is….ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging. Twee komische mimers bewaken de actieheld Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker.

Helligen Hendrik - Oald Zeer (reprise) (cabaret)
zo 06 sep 2020 - 14:30 uur en 20:00 uur - Rabozaal| Prijs: € 22,50

Vorig seizoen kwam hij terug in het theater met een nieuw programma: zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. Hendrik staat aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem, zoals je misschien al verwacht, allesbehalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, lollige spandoeken in de tuin? “Vot met den pröttel!”

Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. Helligen Hendrik: geeft al sinds 2007 zijn ongezouten mening. Over alles. En meer. Menigeen wordt met het klimmen der jaren milder van toon; Hendrik niet. Zijn credo is en blijft: “Helligheid is net stront, ut moet d’r oet”.

Ruud Hermans - Back In Town (muziek)
do 10 sep 2020 - 20:30 uur - Rabozaal | Prijs: € 21,50

Tijdens de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van The Voice Senior liet zanger Ruud direct een verpletterende indruk achter en dit blijft hij ook doen bij zijn volgende shows. In Back In Town zal Ruud samen met zijn band, naast zijn eigen songs, een aantal Americana/country klassiekers ten gehore brengen. De songs worden omlijst met verhalen en anekdotes uit de tijd dat hij als radiopresentator de grote country iconen uit Amerika interviewde. Velen zullen het vertrouwde stemgeluid van Ruud Hermans kennen van de radio. Jarenlang presenteerde hij verschillende programma’s, waaronder Het Theater Van Het Sentiment en Country Time (KRO). Daarnaast was hij een van de meest gewaardeerde singer-songwriters in de Nederlandse country scene. Iedereen kende de hit Somewhere Between, die hij scoorde met zijn band The Tumbleweeds. Nu heeft die prachtcarrière nieuwe glans gekregen op het podium van The Voice Senior!

Herman van Veen - 75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’ (muziek)
vr 11 sep 2020 - 20:00 uur en za 12 sep 2020 – 15:00 uur en 20:00 uur – Rabozaal | Prijs: € 36,00

Op 14 maart 2020 wordt Herman van Veen 75 jaar en dat viert hij met zijn publiek. Herman van Veen speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak.

Flip Noorman & band - Flip Noorman zingt Leonard Cohen (muziek)
za 12 sep 2020 – 19:30 uur en 21:30 uur - Kulturhus Borne| Prijs: € 17,00

Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee waarover De Volkskrant (****) onder andere schreef: “allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!” en “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding