Afbeelding
Foto: Museum Hengelo

Verfilming Marinus van Rooij ‘Monumenten 2023’ bij Museum Hengelo

woensdag 11 september 2024 19:30 tot 21:00

Monumenten 2023, verfilming van de lezingen van Marinus van Rooy

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 opent Natuurmonumenten de deuren van tientallen cultuurhistorische gebouwen.

Museum Hengelo vertoont een verfilming van de historische lezingen door Marinus van Rooy in 2023.Vanaf 1973 is Marinus van Rooy betrokken bij ‘Oald Hengel’, het huidige Museum Hengelo. In die vijftig jaar heeft hij zich verrijkt met kennis over de historie van het, zoals hij zegt: ’uit de kluiten gegroeide dorp Hengelo’, waar hij negentig jaar geleden is geboren en opgegroeid. 

Van Rooy is bekend bij het publiek met zijn talrijke historische lezingen en publicaties. 

Hij wekt interesse en nieuwsgierigheid op bij toehoorders en zijn verhalen en anekdotes zijn niet gespeend van enige humor. 

Marinus van Rooy begint als volgt in de film: “Een groot aantal mensen denken dat je in Hengelo bijna geen oude gebouwen (meer) kunt vinden. Graag wil ik u op het spoor zetten, zodat u zelf eens een keer gaat rondkijken en zegt; ‘Het is toch wel de moeite waard wat we daar hebben, mede omdat het een erfdeel van onze voorvaderen is, waar wij zuinig op moeten zijn.”Aan de hand van foto’s en filmbeelden maakt hij een wandeling met u door Hengelo langs Stad- en Rijksmonumenten. 

De getoonde foto’s komen uit zijn eigen archief en deze zijn voor de verfilming van zijn lezingen aangevuld met foto- en filmmateriaal uit de archieven van het Museum Hengelo.

Locatie; Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Prijs; 5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting. Reserveren via info@museumhengelo.nl of via 074 2594216

Locatie