Afbeelding
Foto: Museum Hengelo

Mooie film over de nieuwe natuur in Twente en het Kristalbad Hengelo

vrijdag 23 augustus 2024 14:30 tot 16:30

Mooie film over de Nieuwe natuur in Overijssel – Kristalbad bij Museum Hengelo

Een film van de videograaf Jan Linde uit 2016. 

Het Kristalbad is niet zomaar een stukje natuur tussen Enschede en Hengelo: het fungeert als natuurlijke waterbuffer voor de omgeving. Jan geeft zelf toelichting op de prachtige natuur die is ontstaan in en om het Kristalbad en de functie van het Kristalbad; een na-zuivering van het gezuiverde rioolwater uit Enschede. (Landschap Overijssel) 

De vernieuwde Rioolzuiveringsinstallatie van Hengelo (O) Waterschap Vechtstromen. Hengelo valt in het gebied van Waterschap Vechtstromen. Dit waterschap werkt aan schoon,voldoende en veilig water in 23 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland en Drenthe. Waterschappen zijn overheidsinstanties die worden betaald met belastinggeld. Daarom ontvangt u elk jaar een aanslag waterschapsbelasting.

Deze film uit 2022, van Ing. Peet Bóvee en Frans Rientjes toont u de vernieuwde Rioolzuiveringsinstallatie aan de Wegtersweg en vertelt het gehele proces van zuivering. Tuindorpbad 100 jaar in 2023 , deel 1. 

Deze film van Walter Tuenter, lid van de VideoFilmClub Hengelo, video Walter Tuente (Lange versie) toont de geschiedenis van het Tuindorpbad tot in 2023, tijdens de viering van het honderdjarig bestaan.

Pauze 

Tuindorpbad 100 jaar in 2023 , deel 2.

Datum; 23 augustus om 14.30 uur. Locatie; Museum Hengelo, Beekstraat 51. Prijs; 5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting. Reservern via info@museumhengelo.nl of via 074 2594216

Locatie