Overzicht cultuurpodium houtmaat
Overzicht cultuurpodium houtmaat Foto: Cultuurpodium Houtmaat

Optredens van VPS KEK & Trapped

zondag 9 juni 2024 14:30 tot 17:00

VPS KEK

VPS KeK, vocal performance system Knapen en Knarren, maakt sinds 2012 in de huidige samenstelling van elk optreden een klein feestje. Gevoelige nummers worden met gemak afgewisseld met aanstekelijke uptempo songs in bijzondere arrangementen. In verschillende talen zoals Engels, Duits en Nederlands wordt gezongen en soms wordt zelfs een woordje Spaans niet geschuwd! De kerels van VPS KeK maken zelf arrangementen of maken gebruik van bevriende nationale en internationale arrangeurs van naam. 

In ons bestaan zijn we een aantal keren in de prijzen gevallen. In 2012 won VPS KeK het Nederlandse Festival voor Vocale Ensembles. In 2019 waren we de eerste prijswinnaar van de categorie “Kleine groepen 1e klasse” bij het BALK Top Festival. En in september 2022 wonnen we de eerste prijs van het Vocal-Champs festival in Sendenhorst, Duitsland. 

VPS KeK is; Martin Schoenmaker (counter-tenor), Joep Hopstaken (tenor), Gerrit Hiddink (bariton / bas) en Mark Vermeeren (bas). 

Trapped

Trapped is een 5-koppige band uit Twente waarvan de leden ruimschoots hun sporen hebben verdiend bij diverse bands in het verleden.

Hoewel een aantal van hen de jaren sixties bewust heeft meegemaakt is Trapped absoluut geen sixties band.

Door hun allround ervaring is de band in staat diverse muziekgenres te spelen en zich zo optimaal te richten op de wensen van het publiek. Het repertoire bestaat vooral uit (rock)ballads en moderne blues die door de muzikale uitvoering een eigen unieke touche krijgen.

De band speelt o.a. songs van Bruce Springsteen, Tom Petty, Van Morrison en Eric Clapton maar uitstapjes naar stevige rock & roll van Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival worden niet geschuwd.

De huidige bezetting is als volgt:

Gerrit Hof : slaggitaar en lead zang

Jan Rozeboom : basgitaar

Geert Hof : sologitaar en backing vocals

Marcel Diepenmaat : toetsen en backing vocals

Martin Richter : drums en backing vocals