Afbeelding
Foto: Shutterstock

Soepfiets op pad in de Berflo Es

woensdag 8 mei 2024 17:00 tot woensdag 29 mei 17:00

Deze maand is het extra gezellig in de Berflo Es! Diverse maatschappelijke organisaties houden namelijk een gezellige actie met een soepfiets. Bewoners kunnen dan gratis een lekkere kop soep krijgen én met elkaar in gesprek gaan.

HENGELO - De actie is een samenwerking tussen diverse organisaties die zich inzetten voor een leefbaar en sociaal Hengelo. Dit zijn Bij Bosshardt (Het Leger des Heils), het Marnixhoes, Wijkracht, Welbions en de gemeente Hengelo. De insteek is dat samen een maaltijd delen goed is voor de onderlinge contacten in een buurt. Het opent de deuren voor leuke gesprekken tussen buurtbewoners die normaal niet snel met elkaar in contact komen. De Berflo Es is een bruisende, diverse wijk waar dit soort activiteiten goed passen. De samenwerkende organisaties hopen dan ook dat veel mensen gebruik zullen maken van dit leuke aanbod.

Eet mee!

De soepfiets gaat in totaal vier keer op pad deze maand. Deze woensdag 8 mei is de aftrap op het Mauritsplein, waar men van 17.00 tot 18.00 uur welkom is. Vervolgens staat de soepfiets op woensdag 15 mei op het Twekkelerplein, schuin tegenover de wasstraat. Op woensdag 22 mei is deze te vinden in de Thomasstraat en op woensdag 29 mei in de Athenestraat/Hermesstraat. Ook dan telkens van 17.00 tot 18.00 uur. Schuift u ook gezellig aan voor een kopje soep? Neem dan wel even een eigen mok en lepel mee.