Kweepeer
Kweepeer Foto: Herman Mulder

Bomen en struiken in Heemtuin Weusthag

zondag 5 mei 2024 13:00 tot zondag 26 mei 16:00

Het thema in de maand mei is ‘Bomen en struiken’. Meestal brengen we de bomen en struiken in de heemtuin onder de aandacht in de nazomer, wanneer over vruchten en zaden te zien zijn. Nu in het voorjaar zijn juiste de vele bloemen te zien: vlier, gelderse roos, meidoorn, maar ook minder opvallende bloemen zoals bij berk en den.

Ook kinderen kunnen allerlei dingen ontdekken en leren over bomen en struiken in de maand mei. Elke zondag staat er een ontdektafel klaar waarbij kinderen spelletjes, informatie en zoekkaarten kunnen vinden over bomen en struiken. Op 12 mei, moederdag,  kunnen kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur deelnemen aan een speciale kinderactiviteit, Onder begeleiding van een IVN-vrijwilliger maken kinderen een hanger van klei waarin ze een afdruk maken van bladeren, takjes of boomschors. Ze gaan daarbij eerst op zoek naar mooie bladeren waarmee ze hun afdruk willen maken. Wanneer ze deze hebben gevonden gaan ze er lekker creatief mee aan de slag. De hanger mogen ze meteen mee naar huis nemen. Het is gelijk een mooi moederdaggeschenk.