Overzicht cultuurpodium houtmaat
Overzicht cultuurpodium houtmaat Foto: Cultuurpodium Houtmaat

Optredens van Dames van Adel & Miranda Rooks & Singing Together

zondag 26 mei 2024 14:30 tot 17:00

Dames van Adel

Met hun originele en eigenzinnige driestemmige bewerkingen van de meest geliefde liedjes uit de popmuziek tourden de Dames van Adel van 2009 tot en met 2019 langs vele huiskamers, parken, cafés en andere podia in de regio. Dit jaar komt het vijftal uit Deventer weer bij elkaar voor twee reünie-optredens, waarvan het eerste op 26 mei plaatsvindt bij De Houtmaat.  

Laat je verrassen door de driestemmige zang van Martine, Nadine en Marion, aangevuld met Edwin op gitaar en Anne op bas. De Dames staan in de startblokken om er een mooie middag van te maken! 

Miranda Rooks

Haar muziek is klein, rauw en puur. Met herkenbare teksten zoomt Miranda Rooks uit op gebeurtenissen uit haar dagelijkse leven waarin je vaak haar eigen zelfreflectie hoort spreken. Dat uit zich in intieme akoestische liedjes over volwassen worden in de hectische wereld van nu.  

Ze studeerde cum laude af aan RYM. De muziekopleiding van het Rijn IJssel college in Arnhem. Haar muziek leverde haar in 2019 een optreden op in Tivoli Vredenburg op Rabo Stage. Daarnaast stond ze op Eurosonic Noorderslag 2020 met ROC Roadtrip, speelde ze in 2021 op het Park Open festival in Arnhem en schreef ze een van de 3 soundtracks voor het boek ‘De Burgerwacht’ van Ellen Lina. In het najaar van 2022 won ze de persprijs van de showcase wedstrijd Amphion Open waarna een zomer vol optredens volgde. In 2024 is ze terug met nieuwe muziek. 

Singing Together

Het koor Singing Together uit Haaksbergen werd opgericht in 2003 door en voor mensen die graag willen zingen. Een muzikale opleiding is niet verplicht. Je moet zin in zingen hebben. We zijn een gezelligheidskoor bestaand uit 55 enthousiaste dames en heren, onder begeleiding van de dirigent Laura van der Veen en pianist John Gaasbeek. Wij treden op voor eigen publiek, geven kerstconcerten en bezoeken o.a. verpleeghuizen en zorgcentra.

Wij oefenen eens in de 14 dagen op de woensdagavond. Ons repertoire bestaat uit medleys en Evergreens in meerdere talen. Uiteraard is ons streven om de concerten die door ons gegeven worden, perfect neer te zetten. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden, zowel vrouwen maar vooral mannen. Houd je van zingen en zou je ook bij een gezellig koor willen dan is er vast wel een gelegenheid om ons te horen zingen en de sfeer te proeven of loop eens binnen tijdens één van onze oefenavonden.

Twijfel niet maar kom!! Van harte welkom.