Afbeelding
Foto:

Die Mutter Nu in Schouwburg Hengelo

vrijdag 17 mei 2024 20:30

“Maam!” …”Ja wat is er?” Zo begint de voorstelling. De zoon vraagt de moeder om hulp bij een project voor school over revolutie; “Vraag maar aan je opa”. 

HENGELO - De relatie moeder-zoon staat centraal in de muziektheaterproductie ‘Die Mutter Nu’. Gorki schreef er over in 1907 met een sterke sociale inslag. Bertolt Brecht en Hanns Eisler maakten over dit onderwerp in 1932 een cantate met ouverture en 13 liederen onder de titel ‘Die Mutter’. Wij op onze beurt verbinden in theatervorm de actuele problemen met de inhoud van het oorspronkelijke werk, met in de rollen moeder en zoon. De liederen worden daarbij in de meest authentieke vorm uitgevoerd door projectkoor, solisten en klein orkest.

Scenario: Ben Siemerink, regie: Diet Gerritsen, muzikale leiding: Harry Over, solisten: Eline Harbers en Tom Grondman, en acteurs Eline Harbers (moeder) en Luuk Schothuis (zoon)Productie: stichting Aanstaan.

Uitvoeringen

Première Hengelo Schouwburg 17 mei 20.30 uur
Reprise Enschede Concordia 18 mei 20.00 uur
Matinee Enschede Concordia 19 mei 15.00 uur
Reprise Oldenzaal De Bond 23 mei 20.00 uur

Kaarten

www.schouwburghengelo.nl