Afbeelding
Foto: Museum Hengelo

Uitdagende wandeling met Museum Hengelo en Stadhuistoren-beklimming!

woensdag 17 april 2024 14:00 tot 15:30

 De wandeling begint bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Wij lopen door het oude centrum van Hengelo en bekijken en bespreken diverse panden. Een van de oudste panden is café Het Neutje. Aan de zijkant van het gebouw is duidelijk te zien hoe vroeger werd gebouwd. Daarvoor werd gebruik gemaakt van leem, mest, stro en takken. Voorbij de oude panden is het in 1963 gebouwde stadhuis te zien. Opvallend zijn diverse details waarover wij vertellen. Via de nieuwbouw het stadhuis (begin deze eeuw) begeven wij ons naar het oude stadhuis met zijn indrukwekkende stadhuishal. Het moment om gezamenlijk de stadhuistoren te beklimmen, een forse klim met uiteindelijk een prachtig uitzicht over Hengelo en omgeving. Bij stralend weer zijn bijvoorbeeld het stadion van FC Twente in Enschede en het kasteel in Bentheim te zien. Tijdens de klim maken we uitgebreid kennis met de ‘Witte Wieven’ (geschilderde muurtekeningen) en boeren die de ‘wieven’ proberen te verdrijven. Eenmaal op he hoogste punt van de toren aangekomen met het uitzicht op de stad is bijvoorbeeld goed te zien hoeveel bomen er in Hengelo gepland zijn. 

Aanvang; 14.00 UUR T/M 15.30 UUR  Prijs: 5 euro p.p.  Vertrek: Beekstraat 51

Reserveren: info@ museumhengelo.nl