Afbeelding
Foto: Metin Yirtici

Expositie: De Beelddenker ‘Woorden in beelden’

zondag 3 september 2023 16:00 tot zondag 22 oktober 17:00

Hengelose fotograaf Metin Yirtici presenteert het vervolg op zijn fotografieproject ‘De Beelddenker’. 

In 2019 exposeerde hij met vijf foto’s voor dit project, voor het vervolg heeft hij meer dan 10 nieuwe foto’s gemaakt. 

Hengelo, [19 augustus] - Metin Yirtici, een professioneel fotograaf en beeldend kunstenaar uit Hengelo, zal binnenkort zijn vervolg op het project ‘De Beelddenker’ tonen. Met dit project wijkt Yirtici af van zijn reguliere fotografieprojecten. 

Yirtici begon zijn carrière in de fotografie in 2006 en heeft sindsdien enkele prijzen gewonnen, waaronder de William Rutten-fotowedstrijd in 2016, door de winnende foto te maken van Tygo Gernandt. Zijn fotografieprojecten staan bekend om hun unieke conceptuele benadering en het gebruik van kleur en (gebrek aan) licht om levendige beelden te creëren. 

Bij ‘De Beelddenker’ heeft Yirtici ervoor gekozen om dezelfde creatieve aanpak te hanteren, zij het met een andere vormgeving. Voor dit project werd hij geïnspireerd toen hij het woord VRUCHTVLEES voor het eerst hoorde en het letterlijk nam. In zijn gedachten vormden reeds bekende beelden van een vrucht en vlees zich tot één geheel.

Dit bracht Yirtici op het idee om andere beelden te creëren door twee verschillende woorden samen te voegen. Het resultaat is een ‘rebus met woorden’ project, waarin beelden worden gecreëerd die bestaan uit twee woorden die op hun beurt weer één samengesteld woord vormen. 

Het project ‘De Beelddenker’ van Metin Yirtici is te zien in de A-Galerie, Steijnstraat 16, te Hengelo. Bezoekers kunnen hier de conceptuele beelden ervaren en de kunstenaar zelf ontmoeten tijdens de opening op zondag 3 september om 16:00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.metinfotografie.nl.

Opening expositie  : 3 september om 16:00 uur

Adres                      : A Galerie; Steynstraat 16, Hengelo.

Openingstijden       : maandag – vrijdag van 10:00 – 15:00 uur.

Expositie duur        : tot en met 22 oktober