Rembrandt van Rijn 1669
Rembrandt van Rijn 1669 Foto: Mauritshuis

cursus Rembrandt en tijdgenoten

maandag 25 september 2023 14:00 tot maandag 16 oktober 16:30

Wist je dat “De Vaandeldrager”  van Rembrandt 175 miljoen euro gekost heeft? De prijzen van zijn werken stijgen gestaag, reden te meer om ons eens te verdiepen in de meester der meesters. Er bestaan maar weinig schilders waarnaar zoveel onderzoek is verricht en die zoveel mensen heeft beroerd met zijn prachtige werk. In deze korte cursus kunstgeschiedenis gaat kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis in op de vraag wat zijn werk zo speciaal maakt, maar ook waarom hij de eerste “ketter” van de schilderkunst werd genoemd. Tijdens vier lessen duiken we aan de hand van vele beroemde maar ook minder bekende werken in het leven en werk van Rembrandt en tijdgenoten. Er valt nog genoeg spannends te ontdekken.