Band Reborne
Band Reborne Foto: Reborne

Cultuurpodium Houtmaat met optredens van ReBorne en The Full Circle

zondag 25 juni 2023 14:30 tot 17:00

The Full Circle

The Full Circle is een band die Westcoast muziek speelt.

De bezetting:

Ton Weideman                       Zang en akoestische gitaar

Hans van Braak                      Zang, akoestische gitaar, piano en mondharmonica

Ferry Reindorp                        Zang 

Hermen Dijkstra.                     Zang en Bas. 

Maarten Wolsing                     Zang, akoestische gitaar en elektrische gitaar

Ron Bijland                             Drums

Bas Straalman                        Elektrische gitaar, slide gitaar en akoestische gitaar

Westcoast muziek

California 1965 - 1979. Jonge muzikanten spelen samen in de open sfeer waar alles kan en alles mag. Vrije liefde, open relaties, drugs en heel veel creativiteit. Met de roots in de country en invloeden uit de Rhythm and Blues, gospel en rock and roll wordt een nieuwe muziekstijl gecreëerd die uitmondt in bands als The Flying Burrito Brothers, Crosby Stills Nash and Young en The Eagles. De muziek kenmerkt zich door uitgebalanceerde composities met goed doordachte arrangementen en meerstemmige zang. De Westcoast Muziek wordt later gevolgd door de stroming die ook wel Yacht-music wordt genoemd.

Een groot deel van de band The Full Circle heeft deze tijd bewust meegemaakt en is al hun hele leven bezig met het uitvoeren van de vaak complexe harmonieën. Aangevuld met generaties die hun (klein-) kinderen hadden kunnen zijn toert de uit Oost Nederland afkomstige band regelmatig langs theaters en festivals. 

De zich nog steeds heel jong voelende mannen hebben aan enthousiasme op het podium nog niks verloren en dat slaat steevast over op het publiek die de nummers op de dansvloer of in de zaal vaak woordelijk meezingt.

The Full Circle is genoemd naar het nummer The Full Circle van The Byrds en zo is die cirkel ook weer rond. De band neemt het publiek mee naar iconische nummers als Always cut my hair van CSNY en Tequilla Sunrise van The Eagles. 

Doe een bloem in je haar, trek je gebatikte shirt aan en kom genieten van de beste Westcoast Muziek.

ReBorne

De bezetting van ReBorne bestaat uit een mix van vrienden die in hun kinderjaren al met elkaar optrokken, en bekenden die in hun jeugd hun gezamenlijke passie deelden voor muziek. Deels samen, maar ook afzonderlijk hebben ze op menig podium gestaan in uiteenlopende formaties met diverse muziekstijlen. 

Na jaren van betrekkelijke rust, was een ontmoeting op een terras in Borne de aanleiding om weer eens ‘wat te gaan doen’. Dat resulteerde in een ‘Good times musicgroup’, een band waarin plezier in het maken van lekkere muziek voorop staat met de sound van de jaren 60 en 70 als basis van het repertoire. De stijlen wisselen zich af in nummers van onder meer The Beatles, Crosby Stills Nash,Neill Young, The Eagles, CCR, Rick Nelson en dr. Hook. Dit alles in een eigen arrangement met voornamelijk akoestische begeleiding en een voorkeur voor meerstemmige zang.

ReBorne duidt de hernieuwde vriendschap aan van de bandleden met een knipoog naar hun gezamenlijke geboorteplaats Borne.

Bezetting:

Jos Leushuis  -            gitaar, bas en zang

Bennie Roetgerink  - percussie, gitaar en zang

Lieko Boersma  -       bas, gitaar en zang

Hans Nijhof  -               gitaar en zang