Drone Cup Twente 2023
Drone Cup Twente 2023 Foto: Christine - HCS

Drone Cup Twente

woensdag 8 februari 2023 15:00 tot 17:00

DRONE CUP TWENTE 

Wie wint de battle? Let’s Race! 

Drone Cup Twente is een toffe, regionale drone race competitie voor leerlingen uit groep 7 en 8 uit het primair onderwijs die enthousiast worden van techniek, 21e eeuwse vaardigheden en gamification. Verschillende scholen uit de regio gaan op woensdag 8 februari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur de battle met elkaar aan! Wie gaat er met de beker naar huis?

Wat gaan ze doen?
De leerlingen gaan in teamverband aan de slag met ontwerpopdrachten om de drone te programmeren, zodat ze daarna een drone parcours kunnen gaan vliegen. Naast het feit dat ze zo hun kennis van technische vaardigheden, creatief innoverend vermogen en andere 21e-eeuwse vaardigheden verbreden is het natuurlijk een super toffe, leuke, maar vooral uitdagende manier om met je leerlingen aan de slag te gaan!

Hoe ziet het programma eruit?

Ter voorbereiding op de competitie hebben de teams het wedstrijdbook doorlopen. Ze hebben kennis gemaakt met de drone en hebben geoefend met de verschillende challenges waaruit de competitie bestaat. 

Benieuwd?

Kom gerust kijken om teams aan te moedigen! Woensdag 8 februari om 14.45 uur ontvangen we je graag bij IKC Magenta, Langestraat 118b in Delden.

Drone Cup Twente is een event dat wordt georganiseerd door HCS & IKC Magenta.