Désanne van Brederode opent tentoonstelling “Catharsis”

zondag 26 februari 2023 12:33 tot maandag 10 april 12:33

Désanne van Brederode opent tentoonstelling Catharsis

 Wanneer heb jij de boel bij jezelf opgeschud om verder te kunnen? En wat moeten we samen ‘schoonmaken’ om perspectief op een beter leven te houden? Deze en andere vragen komen aan bod in de tentoonstelling Catharsis, die van 26 februari t/m 10 april 2023 van 13.30 – 16.00 uur op woensdag en zaterdag te bezoeken is in de Waterstaatskerk in Hengelo. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 26 februari om 12.00 uur door Désanne van Brederode, filosofe en schrijfster, en Evan Bogerd - musicus, cantor organist in de Westerkerk in Amsterdam. .  In de tentoonstelling zijn werken te zien van Johan Bruinenberg, Gertie van Nuenen, Paul Hoebee, Gerrie Lulof, Merit de Jong, Hiske Loomans-de Sonnaville, Gonda Steffens, Árpád Szombathelyi, Martha Lucía Inagán, Jannemiek Tukker, Annika Lochtman en Renata de Frankrijker. Stil staan De tentoonstelling Catharsis is een initiatief van de Protestantse Gemeente Hengelo/ Kunstcommissie Waterstaatskerk in samenwerking met medecurator Ricardo Liong-A-Kong. Binnen de kerk bestaat een rijke traditie van stil staan bij het leven dat je leidt, zeker in de vastentijd, ook wel de veertigdagentijd. De voorbereiding begint op Aswoensdag en eindigt met het Paasfeest. De traditie van volledig vasten is steeds minder in zwang. Maar tijd voor bezinning wordt steeds belangrijker. Beeldende kunst kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.   

Programma De expositie is van 26 februari t/m 10 april 2023 van 13.30 – 16.00 uur op woensdag en zaterdag te bezoeken. Tijdens de openingsdagen tussen 14.00 - 15.00 uur is bijna altijd een van de  kunstenaars aanwezig. Daarnaast zijn bezinnings- en gebedsmomenten met aansluitend tentoonstellingsbezoek: 

Maandagen, woensdagen en vrijdagen 8.30 - 8.45 uur - Moment van contemplatie met aansluitend tentoonstellingsbezoek. Vrijdagen 12.30 uur - Gebed voor vrede en verzoening. Met aansluitend tentoonstellingsbezoek. Zaterdag 1 april - Studiedag over loutering en rouw. Meer informatie over de tentoonstelling en het programma via https://waterstaatskerk-hengelo.nl/