Afbeelding
Foto: Hengelo 60's Reviva / Metropool

Zondag middag live sixties muziek bij muziekcafé Metropool

zondag 29 januari 2023 14:30 t/m 17:00

Het grote enthousiasme bij de meerderheid van de bezoekers tijdens de laatste grote Hengelo 60’s Revival op 6 November 2022, heeft de organisatie toch aan het denken gezet, hoe door te gaan met live sixties muziek. We denken dat gevonden te hebben door op een aantal zondagmiddagen in het voorjaar en najaar van 2023 steeds twee 60’s bandjes te programmeren in het muziekcafé van Metropool. En deze locatie garandeert ook alle bezoekers een zitplaats. 

Onder de noemer Hengelo 60’s Sundays gaan we op 29 januari 2023 van start. 

Het muziekcafé is open vanaf 14:00 uur en de eerste band speelt om 14:30 uur. Na een uurtje is er een kleine pauze waarin we ombouwen en om 16:00 uur speelt de 2e band.

Voorlopig is ook al zondag 26 Maart vastgelegd.

Tijdens de eerste sessie op zondag middag 29 januari a.s. treden achtereenvolgens Sixpack en Afslag Oele op in het muziekcafé van Metropool, aanvang bands is 14.30 uur maar het muziekcafé is al open om 14:00 uur, en ook de na-zit wordt niet vergeten.

Over de bands......

Sixpack is opgericht in 2017 en heeft als thuisbasis grafschaft Bentheim.

De band focust zich specifiek op muziek uit de jaren zestig en dat mag geen verrassing zijn met muzikanten als Peter van Keulen en Siem Duivelaar (ex Honest Man en Faghm) en Henny Schiphouwer (ex The Indeeds) in de gelederen. Henny was er overigens bij de 2 editie van Hengelo 60’s Revival in 2016 ook bij, toen als invallend zanger bij de band LOFT.

De andere leden van Sixpack zijn Reiner Sandow (ex Blues Connection), Jan v.d. Waarde (ex Freddy Scott en de Condors) en Henk Eijsinga (ex DIC).

Ook zij verdienden hun sporen al in de zestiger jaren zij het wat verder weg van Twente.

Afslag Oele

Zes amateur-muzikanten, twee vijftigers, drie zestigers en een zeventiger, die het fantastisch vinden om “hun” popmuziek uit de sixties en seventies te spelen. Dát is Afslag Oele, ontstaan in 1995 en ondertussen in Hengelo en omstreken “plaatselijk wereldberoemd”. Afslag Oele speelt de muziek die we destijds hoorden van de Engelstalige uitzendingen van Radio Luxemburg. Denk aan o.a. Chuck Berry, Fats Domino, Cliff Richard, Beatles, Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival. 

De band bestaat op dit moment uit Raymond Middleton, vocals, Dini Weterings, gitaar en backing vocals, Vincent Busschers, gitaar, mondharmonica en vocals, Gerry Wegereef, percussie en backing vocals, Gerald van Laarhoven, drums en Pieter de Witte, bas 

Het glas kan dus weer geheven worden, er kan ook wat gegeten worden tot aan bitterballen toe en het wordt dus weer een feest der herkenning uit je jonge jaren. Voor een tientje entree in de voorverkoop, kun je dit allemaal meemaken. Een garantie voor gezelligheid, sfeer en plezier.

Wees erbij en mis het niet, het muziekcafé biedt maar 135 zitplaatsen en vol is vol ! Zie de agenda van Metropool voor nog meer info.