Interieur van de vrijmetselaars werkplaats
Interieur van de vrijmetselaars werkplaats Foto: Loge De Troffel

Vrijmetselaarsloge De Troffel | Openbare Comparitie

donderdag 29 september 2022 20:00 tot 22:00

Donderdag 29 september 2022 houden we een zogeheten “openbare comparitie”. Jij, als belangstellende, bent hierbij uitgenodigd en van harte welkom. Je kunt dan de sfeer proeven van een loge avond vrijmetselarij zoals wij die avonden wekelijks beleven. Deze keer zal de inleiding over het onderwerp “Geluk” gaan. Maar wat betekent geluk voor jou? “Een lot uit de loterij?” En bedoel je dan letterlijk of figuurlijk? Of komt bij jou een heel andere gedachte op bij dit woord? Het is een relatief begrip waarover je kunt compareren. Vrijmetselaars discussiëren niet maar vergelijken hun ideeën en meningen, zoekend naar wat verbindt en om weg te nemen wat scheidt. We noemen dat “compareren” Geen focus op de verschillen zoeken zoals je van kleins af aan geleerd is. Met als resultaat: meer begrip vóór elkaar en minder strijd mèt elkaar. Dat kun je dus leren of op zijn minst oefenen. Jezelf bewust worden van hoe jij in de wereld staat, je eigen aandeel herkennen en erkennen in wat er in jouw leven gebeurt. Ga jij die uitdaging aan? Durf jij eerlijk in die spiegel te kijken? Samen met de broeders, zo noemen wij elkaar, van Loge de Troffel geven we elkaar, dus jou ook, de ruimte om dat te oefenen. Probeer het maar eens. Maakt dit jou nieuwsgierig? Kom dan 29 september 2022 vrijblijvend een avondje kennis maken met de vrijmetselarij. Het verplicht je tot niets en kan je veel brengen. Vrijmetselarij staat voor: Geen dogma’s, geen vaste leer. Het is jouw weg die je hebt te gaan. Jij bepaalt. Dat maakt het wellicht mysterieus maar het “grote geheim” hebben we niet voor jou. Dat heb je zelf in je. Ontdek het. Gun het jezelf. Waarom dan die vermeende geheimzinnigheid? Heel eenvoudig, als iemand je vooraf vertelt dat hij/zij een mooie film heeft gezien, en je wilt hem zelf ook gaan kijken, is het een domper wanneer je vooraf precies verteld wordt wat het verloop is en hoe het verhaal eindigt. Of vergelijk het met een aangekondigde surprise party voor jou. Dan is de verrassing weg en de ervaring minder intens. Het zijn doorgaans in de loge aangename verrassingen en positieve ervaringen waardoor je “rijker” wordt. Iets voor jou?De koffie/thee staat klaar. We ontmoeten jou dan graag. Inloop vanaf 19:30 uur Deelname gratis. Aanmelden graag, maar niet verplicht. En uiteraard mag je dit bericht doorsturen naar andere belangstellenden, graag zelfs. Na de comparitie is er de zogeheten “7e graad” Onder het genot van een drankje praten we dan informeel na over wat ons bezig houdt.