150 jaar Mondriaan

woensdag 28 september 2022 19:30 tot 21:30

Stichting Kunstkring Zin in Kunst Hengelo opent het seizoen met een lezing over de schilder Piet Mondriaan. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat hij werd geboren in het huidige Mondriaanhuis in Amersfoort. Hij zou uitgroeien tot een van de grootste abstracte kunstenaars van de 20ste eeuw.  In New York schilderde hij zijn laatste meesterwerk: het beroemde  Victory Boogie Woogie.

Tijdens deze lezing vertelt kunsthistorica Diana Kostman het levensverhaal van Mondriaan met daarin veel aandacht voor de artistieke ontwikkelingen van de kunstenaar : van een figuratieve landschapsschilder tot een gevierd De Stijl kunstenaar.

Inlichtingen en aanmeldingen via www.kunstkringzininkunst.nl 

Op deze site vind u tevens informatie over het verdere aanbod van kunstkring Zin in Kunst.