Afbeelding
Foto: eigen

Kamerkoor Arte Vocale najaarsconcert 26 en 27 november A NEW DAWN

zaterdag 26 november 2022 20:00 t/m zondag 27 november 21:30

Op 26 en 27 november a.s. geeft Kamerkoor Arte Vocale twee concerten rondom het thema ‘A New Dawn’. Een programma met prachtige koormuziek in het licht van kerst.   

Arte Vocale heeft voor dit programma een compilatie van niet alledaagse, maar wel bijzonder mooie kerstmuziek gekozen. Het thema ‘Hoop’ en ‘Licht’ als boodschap van Kerst is in verschillende stijlen terug te horen. Van sprankelend en uitbundig, zoals het ‘Hodie Christus natus est’ van Jan Pieterszoon Sweelinck, waarmee het concert zal worden geopend, tot aan het indringende Daemon van Orbán. Maar ook ingetogenheid en rustige verwondering komen voorbij. Zoals in Songs of a Questioner van LaVoy, waarin levensvragen op muziek zijn gezet; waar vinden we rust, troost en vrede? Overdag in het licht vinden we vaak de gelegenheid niet. Zien we ’s nachts, in het duister, niet veel scherper waar het leven echt om draait?

Verwondering horen we ook terug in het nog weinig gehoorde werk ‘Stránoye Rozhdestvó videvshe’ van Georgy Vasyljevich Sviridov (overleden 1998) en het verstillende ‘Ave Maria’ van de jonge Utrechtse componist Diederik van der Laag. 

Kortom een programma waarbij de feestelijke en hoopvolle verwachting van Kerst overgenomen wordt door de nachtelijke klanken van Brahms, Holst en LaVoy. Na veel overdenkingen en het bewonderen van de nachtelijke hemel opent zich de dageraad in al haar warmte met “O radiant dawn” van James MacMillan en wordt het concert feestelijk afgesloten met muziek van John Tavener.

 Arte Vocale werkt in dit concert samen met pianist Ivo Boytchev. Ivo zal enkele liederen begeleiden en zal de verschillende stijlen binnen het programma verbinden met een prachtig intermezzo van Brahms. 

Za 26 nov - 20.00 PKN kerk                            Jhr. von Heijdenstraat, Haaksbergen

Zo 27 nov - 15.30 Heilige Blasiuskerk             Haaksbergerstraat, Beckum

Dirigent:               Jurriaan Poesse

Pianist:                 Ivo Boytchev

www.kamerkoorartevocale.nl

 Extra informatie

Op 27 november is er na het middagconcert koffie met wat lekkers in het naastgelegen ‘Wapen van Beckum’. Dit is in de prijs meegenomen en zal op vertoon van het toegangsbewijs geserveerd worden. Hier is ook de mogelijkheid om verder kennis te maken met de dirigent en de koorleden.

Het concert in de Heilige Blasiuskerk in Beckum is de laatste in het bestaan van de kerk. Deze zal op 1 januari 2023 gesloten worden.