Afbeelding
Foto: Renske Schilt

Workshop modeltekenen

donderdag 6 oktober 2022 19:30 t/m 22:00

“De mens in haar puur natuurlijke vorm is prachtig om te bestuderen en te tekenen.”

Een leuke en leerzame workshop voor iedereen die kennis wil maken met het tekenen van een naaktmodel of het tekenen van de menselijke figuur verder wil oefenen. Ook zonder ervaring in tekenen ben je van harte welkom!

Basis van modeltekenen

Onder begeleiding van kunstenaar Renske Schilt verken je de basis van het modeltekenen. In het eerste gedeelte van de workshop neemt Model Karen korte en wisselende poses aan. Verhouding, lijnvoering, schaduw en licht komen aan bod aan de hand van korte oefeningen in houtskool en potlood. Zo kan je al vrij snel vlot een figuur neer zetten.

In het tweede gedeelte van de workshop zal model Karen langere poses staan en kan je iets langer en vrij werken aan de tekeningen.

Je gaat naar huis met een stapeltje tekeningen en een gezellige, leerzame ervaring rijker!

Overige info:

Kosten: 25,- inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Locatie: Kunstwerkplaats Möllerwerf (Oude Boekeloseweg 33e Hengelo)

Aanmelden

Aanmelding kan door te e-mailen naar info@ruimtevoorkunst.nu. Er is plaats voor max 12 personen. De workshop gaat door bij minimaal 7 personen.

Deze workshop wordt gegeven in het kader van de tentoonstelling Ruimte voor Kunst/in de Natuur. Kunstenaars Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt laten in deze tentoonstelling zien en ervaren hoe de Natuur hen inspireert. Te bezichtigen van 1 t/m 16 oktober (don t/m zon van 12:00 tot 17:00 uur) in de Kunstwerkplaats De Möllerwerf.

Locatie