Lezing Conceptuele Fotografie
Lezing Conceptuele Fotografie Foto: Metin Yirtici

Lezing Conceptuele Fotografie

donderdag 13 oktober 2022 19:30 t/m 22:00

Lezing Conceptuele Fotografie 

“Je moet groot denken en klein beginnen“. 

En dat heb ik nu al heel lang gedaan. Groot gedacht en telkens klein begonnen. Als het je niet uitdaagt, dan verandert het je niet. Dit staat in de blogspot over Metin Yirtici’s goed ontvangen project Theater of (Dis)Comfort and Growth, zijn grootste conceptuele fotografische kunstproject ooit. Voor dit persoonlijke project heeft hij een jaar en drie maanden (augustus 2015 – november 2016) zijn haar en baard laten groeien. De kijker ziet in dit project momentopnames uit zijn leven waarin de ongemakken, angsten, groei en zelfspot een grote rol speelden, verbeeld in verschillende settings en kledij van het theatrale leven, met een vleugje drama, satire en humor. Tips en trucs van Metin Yirtici 

Aan de hand van dit project en andere foto’s geeft Metin achtergrond informatie, hebben we het over composities, symboliek en geeft hij tips en trucs hoe je uiteindelijk grote conceptuele projecten waar kunt maken. 

Wat kan men verwachten (onder voorbehoud van wijzigen.)

* Introductie Metin 

* Portfolio Metin 

* Wat is conceptuele fotografie 

* Making of Theater of (Dis)Comfort and Growth 

* Pauze 

* Analyse Theater of (Dis)Comfort and Growth 

* Uitleg hoe te werk gegaan en ervaringen 

Aanmelden 

Aanmelding kan door te e-mailen naar info@ruimtevoorkunst.nu. Maximaal 15 personen. De workshop gaat door bij minimaal 10 personen. Deze workshop wordt gegeven in het kader van de tentoonstelling Ruimte voor Kunst/in de Natuur. Kunstenaars Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt laten in deze tentoonstelling zien en ervaren hoe de Natuur hen inspireert. Te bezichtigen van 1 t/m 16 oktober in de Kunstwerkplaats De Möllerwerf.  

Kosten €10,00 inclusief materialen, koffie/thee

Locatie