• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (6)
  Cursus-Workshop

Op de Schop Expo met Eef de Weerd

zondag 18 oktober 13:00 t/m zondag 15 november 18:00 uur

Godfried van Oostrom

Tot het eind van dit jaar gaat de Deldenerstraat op de schop, voor ons een aanleiding om tot het einde van de wegwerkzaamheden elke maand een “Op de Schop Expo” te organiseren bestaande uit een selectie aangekocht werk van een kunstenaar die bij ons heeft geëxposeerd, na de 4e “Op de Schop Expo” met werk van Christiane Middendorf, is het nu de beurt aan de Hengelose kunstenaar Eef de Weerd.

Eef begon al op vroege leeftijd met schilderen, voornamelijk met het tekenen van landschappen, zijn talent openbaarde zich al op de lagere school, na deze periode vond zijn vader het verstandig dat hij naar de ambachtsschool zou gaan, Eef zag zelf ook wel dat het in die tijd, de tijd van de crisisjaren, lastig was om te leven van de kunst en volgde de raad van zijn vader op.

Eef en zijn jeugdvriend Theo Wolvecamp, waar hij veel mee optrok, besloten zich verder te ontwikkelen in het kunstenaarschap en vertrokken in 1945 naar de kunstacademie in Arnhem.

In 1955 en 1959 ontving Eef de Weerd een eervolle vermelding, de Gerard ter Borchprijs, voor zijn ingezonden tekeningen.

In 1975 keerde hij terug naar zijn ouderlijk huis aan de Krabbenbosweg in Hengelo. In dat jaar kwam ik Eef tegen in de wachtkamer van het ziekenhuis en raakten we in gesprek over kunst. Ik vroeg hem om eens langs te komen in mijn galerie om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Eef wilde alleen maar schilderen, hij wilde zich niet bezig houden met de zakelijke kant ervan, hij had iemand nodig die zijn zaken kon behartigen en zijn talent ging promoten, ook buiten Overijssel.

In de begin jaren ‘80 organiseerde ik voor Eef diverse tentoonstellingen; Ahrend kantoorinrichting in Hengelo, Centraal Beheer Apeldoorn, in de voormalige sigarettenfabriek Turmac in Zevenaar (waar aangekocht werk hing van Centraal Beheer) dubbelexpo in de Kunstzaal en de Pook in Hengelo en tevens vele solotentoonstellingen in mijn galerie.

In mei 1999 had Eef een grote expositie in het Kunstcentrum alwaar zijn boek werd gepresenteerd met als titel: “Een brok vakschilderkunst” door Peggie Breibarth.


deel deze activiteit

Locatie

Galerie en Kunstuitleen de Pook
Hengelo
Deldenerstraat 77
7551ac


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding