• Alles
  • (2)
    Theater
  • (16)
    Evenement
  • (3)
    Cursus-Workshop

Inloopavond Vrijmetselaarsloge De Troffel

donderdag 2 juli 20:00 t/m donderdag 27 augustus 20:00 uur

Loge De Troffel

Tijdens de zomermaanden genieten we van onze "bouwvak" vakantie. We hebben dan geen officiële agenda maar komen wel wekelijks bijeen voor een kop koffie, een goed gesprek en een borrel. U bent als geïnteresseerde man, van harte welkom om dan een keer langs te komen om eens een kijkje te nemen in ons loge gebouw, met aanwezige leden van de loge in gesprek te gaan, uw vragen te stellen en zo een goed beeld te vormen van Vrijmetselarij. We zijn op donderdagen vanaf 20:00 uur aanwezig. We zien u dan graag.

Bij Vrijmetselarij draait het om dat contact maken. Oprechte interesse in die ander, leren luisteren en horen wat er gezegd wordt. Het is van alle tijden. Boedha sprak er zelfs al over 2500 jaar geleden. Het is en blijft blijkbaar iets waar we als mensen iets te leren hebben om ons leven meer inhoud te geven maar wat toch telkens moeilijker blijkt dan we aannemen.

Vind jij dit interessant?

Verdiep je dan eens in Vrijmetselarij.

Wij komen in de Hengelose loge doorgaans op donderdag samen. Die donderdag avonden worden afwisselend ingevuld. Er zijn ook loges in Almelo (wo) en Enschede (di) en verder door heel Nederland en wereldwijd.

Een logeavond kan een zogenaamde "Open loge" zijn waarbij een ritueel wordt uitgevoerd. Momenten voor bezinning in een passende sfeer en omgeving.

Daarnaast hebben we studie avonden waarbij over diverse onderwerpen gesproken wordt en avonden met een comparitie. Een van de leden houdt dan een inleiding. Na die inleiding wordt dan gevraagd of de inleider wil compareren over zijn bouwstuk.

Comparitie is afgeleid van het Latijnse woord comparare en betekent vergelijken. Vrijmetselaars vergelijken hun ideeën en meningen, zoekend naar wat ons allen verbindt en om weg te nemen wat ons van elkaar scheidt. Geen focus op verschillen zoals je van kleins af aan geleerd is. Met als resultaat: meer begrip vóór elkaar en minder strijd mèt elkaar. Dat kun je dus leren of op zijn minst oefenen. Jezelf bewust worden van hoe jij in de wereld staat, je eigen aandeel herkennen en erkennen in wat er in jouw leven gebeurt. Ga jij die uitdaging aan? Durf jij eerlijk in die spiegel te kijken? Samen met de broeders, zo noemen wij elkaar, van Loge de Troffel gaat dit beter. Probeer het maar eens.

Maakt dit je nieuwsgierig? Kom dan tijdens de zomeravonden op donderdag eens vrijblijvend een avondje kennis maken met de Vrijmetselarij. Het verplicht je tot niets maar kan je veel brengen.

Vrijmetselarij staat voor:

Geen dogma's,geen vaste leer.

Het is jouw weg die je hebt te gaan.

Jij bepaalt.

Dat maakt het wellicht mysterieus maar het "grote geheim" hebben we niet voor jou.

Dat heb je zelf in je. Ontdek het. Gun het jezelf.

De koffie koffie staat klaar. We zien je dan graag in onze loge.


deel deze activiteit

Locatie

Logegebouw De Troffel
Hengelo
Krabbenbosweg 47bHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding