• Alles
 • (1)
  Film
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Podium Oude Blasius Delden: Duo Scatenato

zaterdag 1 augustus 19:30 uur

Hayo Deinum

Podium Oude Blasius Delden, Duo Scatenato, zaterdag 1 augustus

Het concertseizoen van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden gaat verder! Op 1 augustus speelt het Duo Scatenato op het bekende podium van de Oude Blasiuskerk. Met pianist Han Schokker en celliste Barbera Vinke-Deinum. Dit Twentse duo heeft zich laten inspireren door de Italiaanse muziekterm ‘scatenato’ (‘ongeremd’). Zij brengen een programma met werken van Bach, Glazoenov, Saint-Saëns, Rachmaninov, Massenet, Liszt, Franck en Piazzolla.

Barbera kreeg haar eerste cellolessen op elfjarige leeftijd bij André de Graeff in Apeldoorn. Ze studeerde bij Robert Dispa in Enschede, waarna ze haar studie vervolgde bij Michel Dispa in Arnhem. In Rheine is ze aanvoerder van de cellogroep van het Symphonieorchester Rheine, waar ze al vaker solo mocht spelen. Sinds 2014 maakt Barbera deel uit van het Salonorkest Belle Epoque waarmee ze in 2015 nog in Blankenberghe (België) en recent nog in het Rijksmuseum Twente heeft opgetreden. Sinds 2015 is Barbera tevens aanvoerder van de celli van het Oost-Nederlands Symfonieorkest in Enschede. Ook bij het Project Orkest Twente doet ze regelmatig mee met haar vaste duo partner Meike Abels, waarmee ze als “Duo Gaudioso” met enige regelmaat op bruiloften en feesten de muzikale omlijsting verzorgt. Barbera bespeelt een cello van Victor de Moyer (Gent België) uit 1916.

Han studeerde piano aan het conservatorium te Enschede bij B. Pierweijer en F. Oldenburg, docerend en uitvoerend musicus. Daarna vervolgde hij zijn studie bij M. Verschoor te Hilversum en de bekende Russische pianist en pedagoog M. Markov. In 2011 won hij het tv-programma ‘Onder Wibi’s vleugels’ en ging met Wibi Soerjadi aansluitend op tournee in 2011 en 2012, door heel Nederland. In zalen zoals het Concertgebouw te Amsterdam (zelfs 2 keer), maar ook De Doelen in Rotterdam. Een van de recitals, gegeven op de 200e geboorte dag van Franz Liszt, gaf een mooie aanleiding tot een cd-opname. Han Schokker heeft zich ook gespecialiseerd in koordirectie. Zo heeft hij meerdere koren onder zijn leiding. Een project in 2018 waarbij Han het concert dirigeerde en Barbera cello speelde bij Project Orkest Twente resulteerde in een eerste repetitieafspraak voor het Duo Scatenato. Er volgden nog meerdere concerten waarin met veel plezier wordt samengespeeld.

Toegangskaarten zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen. Goed nieuws voor de leden van de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius: dit avondconcert is voor hen vrij toegankelijk (alleen bij aanmelding op mailadres jjjansen27@gmail.com). Voor niet-leden, alleen in de voorverkoop: €10 (via NL45 RABO 0317 6914 14). Losse kaarten: The Read Shop Delden. Vrije toegang voor jongeren t/m 16 jaar, na aanmelding. De kerk is open vanaf 18:30 uur; er gelden uiteraard coronamaatregelen.

Zie voor het precieze programma: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nldeel deze activiteit

Locatie

Oude Blasiuskerk
Delden
Kerkplein 3
7491bm


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden