• Alles
  • (2)
    Theater
  • (17)
    Evenement
  • (3)
    Cursus-Workshop

Kennedymars Hengelo

zaterdag 6 juni 5:00 uur

Martin Kelder

De Kennedymars Hengelo gaat dit jaar voor de 7de keer van start op 6-6-2020 bij het ATC in Hengelo.

Een Kennedymars is een wandeltocht van 80 km , De naam is afkomstig van J.F. Kennedy de bedenker van dit soort tochten.

Genieten van het Twentse landschap staat centraal tijdens deze Kennedymars in het Overijsselse Hengelo. Je wandelt langs verschillende buurgemeenten waaronder Saasveld , Deurningen , Rossum enz. en verschillende wijken van Hengelo.

Voorafgaand aan de Kennedymars kan je voor jezelf de lat nog hoger leggen , om middernacht start namelijk de Tukker 110 , 110km wandelen , de eerste 30 km zal je tijdens de nachtelijke uurtjes om Hengelo heen worden geloodst waar je kan genieten van Hengelo (en omgeving) By Night.Zo kun je van op afstand de mooi verlichte stadstoren bewonderen . Tijdens deze 30 km zijn er 3 rustpunten voorzien waar je een hapje en drankje aangeboden krijgt van de organisatie .

Na deze 30 km krijg je een uitgebreid ontbijt aangekomen om zo weer op krachten te komen om aan de Kennedymars te starten.

De Kennedymars doet verschillende buurgemeenten aan en loopt merendeels door het buitengebied , zo komt je langs Saasveld waar de eerste rustpost zal staan , Deurningen , Rossum ...

Het vliegveld Twente , Hof van Espelo , het sterrenbos zitten ook op de route , zo merendeels loop je op verkeersluwe wegen.

De route is zeer gevarieerd en loopt over verharde en onverharde wegen en bospaden . Tijdens 80km zie je zo vele facetten van Twente zonder al teveel gestoord te worden door het drukke verkeer.

Zijn de afstanden jou net iets teveel maar woon je langs de route ?

verwelkom onze wandelaars in jouw buurt door een leuke aanmoediging , zet een leuk spandoek in je tuin , geef een snoepje aan de wandelaars , laat 's nachts een lampje branden ... Kortom : laat de wandelaars genieten van de gastvrijheid van Twente.

De organisatie zorgt voor voldoende rustposten met gevarieerd aanbod eten en drinken.

Mocht je tijdens de tocht een lichamelijk probleempje hebben dan staat het Rode Kruis voor jou klaar.

Meer info ? Neem eens een kijkje op www.kennedymarshengelo.nl of op onze Facebook pagina.Martin Kelder
deel deze activiteit

Locatie

Sportpark Slangenbeek
Hengelo
Torenlaan 60
7559pb


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden