• Alles
 • (2)
  Cursussen
 • (55)
  Sport
 • (30)
  Theater
 • (49)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

Cursus ‘Zelfverdediging voor dames’ en ‘Qi-gong’

maandag 16 mei 10:25 uur

Foto:

Ik ben Wim Maulany en ik geef 16 mei een cursus ‘Zelfverdediging voor dames’ en 31 mei een cursus ‘Qi-gong’ bij de Volksuniversiteit in Hengelo.

HENGELO - Naast docent bij de Volksuniversiteit heb ik een eigen praktijk in Wierden. Al sinds 1982 ben ik actief als therapeut en docent in de oosterse bewegingsleer. Als gediplomeerd docent en ervaringsdeskundige kun je erop vertrouwen dat ik weet waar ik het over heb. In de cursus Zelfverdediging voor dames besteed ik aandacht aan belangrijke risicofactoren en het voorkomen van gevaar als een confrontatie onvermijdelijk is. Wat kan en mag je doen. Wat moet je wel of juist niet doen. Het fysieke gedeelte bevat onder andere wering en bevrijding, elleboogtechnieken, stoten en trappen. Qi-gong is één van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeskunde, meestal aangeduid met TCM (Traditional Chinese Medicine). Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent: vaardigheid. Qi-gong kun je dus vertalen als: ‘het beheersen of werken met levensenergie’. Door specifieke ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken brengt Qi-gong lichaam en geest in balans. Dit heeft een zeer positieve werking op de gezondheid, zowel preventief als curatief.

Wim Maulany

De Volksuniversiteit Hengelo biedt ook de komende tijd weer veel cursussen en workshops aan voor een brede doelgroep. Of je nu wilt werken aan praktische vaardigheden of juist iets leuks zoekt voor in de vrije tijd. Kijk voor het actuele aanbod van cursussen en workshops op de website van de Volksuniversiteit Hengelo: www.volksuniversiteit-hengelo.nl
deel deze activiteit