• Alles

Zen in Twente met Jifu Sensei

zaterdag 4 maart 9:00 uur

HENGELO - In de Dansende Os, Schalkburgerstraat 28 wordt op zaterdag 4 maart een Zen in Twente bijeenkomst gehouden. Zenleraar Helma Jifu Sensei vertelt over de essentie van het boeddhisme en de praktische beoefening van Zen.

De ochtend is bedoeld voor zowel beginnende als meer gevorderde meditatiebeoefenaars en verder voor iedere belangstellende die inspiratie wil opdoen en praktische meditatie-instructie wil ontvangen. 's Middags is een optioneel programma van zenmeditatie met de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met de Zenleraar. De kosten bedragen 15 euro voor de ochtend en 25 euro voor de hele dag (beide incl. vegetarische lunch). Meer informatie en aanmelding via www.zenintwente.nl.

Ontdekkingsreis

De zenweg is op de eerste plaats een weg van verwondering, een ontdekkingsreis; in plaats van de werkelijkheid te leren kennen door kennis en ervaring, laten we al onze ideeën voor wat ze zijn en proberen we de werkelijkheid direct waar te nemen. Het pad van Zen is daardoor moeilijk te definiëren; iedere poging tot definiëring doet de betekenis van Zen tekort. Desalniettemin wordt binnen de zentraditie gebruik gemaakt van beproefde methodes die vaak eeuwen teruggaan. Het programma van Zen River is gebaseerd op zazen (zitmeditatie), ritueel, studie en implementatie in je dagelijks leven.

Jifu Sensei is een van de vrouwelijke zenleraren van Zen River. Sinds januari 2014 is Jifu formeel erkend als zenleraar (Sensei) en gerechtigd om Zen-onderricht te geven en de traditie van Zen River door te geven. Zij komt nu een aantal keer naar Zen in Twente in Hengelo.


deel deze activiteit

Locatie

Dansende Os
Hengelo
Schalkburgerstraat 28